Åh vad tårarna rinner…

2013-02-21 12:33     13 Kommentarer    Kategori: Hälsa & Sjukdom
Hur kunde det gå till så här??? Och det fortsätter att hända…

Verkligheten är skrämmande, förnuftet som bortblåst – men dagens traditionella kostråd och råden från dietisterna fortsätter i samma spår som förut!

LÄS och agera! ‘Om striden för LCHF vid typ-1 diabetes…’

OMSORG – om sorg när omsorgen inte fungerar

mammamilla11

Jag blir så berörd och ledsen… Mera kunskap måste ut i samhället och sjukvården! Och så mycket kan bli gjort genom kosten, låt oss hjälpas åt för att få fram det enkla budskapet.

 

 

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

13 Kommentarer + Kommentera

 • Chockad men inte förvånad. Sjukvården är så hårt pressad. Förvirringen om vilka metoder som fungerar är monumental. Det är hjärtslitande att läsa.

  Jag fick en stroke, men än kan jag försvara mig. Är dock orolig för att hamna i vården. Mina mediciner har gjort mig nästan helt handikappad pga muskelvärk, muskelsvaghet och kramper. Jag har slutat med en, för den hade satt mig i rullstol annars. Den andra har jag slutat med idag, för jag kan inte gå längre, och har dessutom ödem i ansikte och hals, så att det känns som att jag ska kvävas. Ingen information ges om biverkningar, man får läsa det finstilta själv. Inte lätt, när man har haft en stroke. Man behöver stridbara släktingar i vården. Mycket vård fungerar, och det finns fantastiska människor, men nämn INTE lchf. Det undviker jag.

  • Ja fy! Usch, vilken medicin tog du? Skrämmande! Tack för att du delar med dig!

 • Chockad men inte förvånad. Sjukvården är så hårt pressad. Förvirringen om vilka metoder som fungerar är monumental. Det är hjärtslitande att läsa.

  Jag fick en stroke, men än kan jag försvara mig. Är dock orolig för att hamna i vården. Mina mediciner har gjort mig nästan helt handikappad pga muskelvärk, muskelsvaghet och kramper. Jag har slutat med en, för den hade satt mig i rullstol annars. Den andra har jag slutat med idag, för jag kan inte gå längre, och har dessutom ödem i ansikte och hals, så att det känns som att jag ska kvävas. Ingen information ges om biverkningar, man får läsa det finstilta själv. Inte lätt, när man har haft en stroke. Man behöver stidbara släktingar i vårde. Mycket vård fungerar, och det finns fantastiska människor, men nämn INTE lchf. Det undviker jag.

 • Man blir verkligen så ledsen….

  • Minst sagt 🙁

 • Jag visste att jag inte var ensam… min mamma avled 2012 efter tre års kamp mot cancer. Hon hade diabetes II också. I vårt fall handlade det inte om kosten, mamma vågade inte prova att lägga om sin kost och hon hade inte klarat att försöka hävda detta till vårdgivaren heller. Det räckte gott och väl med allt annat hon försökte få gehör för.. ;( Jag känner igen mej i texten om Inga-Lill, mammas kamp som från början inte ens var tidsbegränsad, handlade inte om kamp mot sjukdom utan kamp för att få en sammanhållen och patientsäker vård med en respekt och hänsyn som vi tidigare trodde var självklar. Tillsammans med mina syskon kämpade vi med henne, en ojämn kamp som vi inte kunde vinna. Mamma vårdades på sjukhus, geriatrisk avdelning, hospice, ASIH (Avancerad Sjukvård I Hemmet) och slutligen på palliativ avdelning. Med några få undantag som jag kan räkna på ena handen, så behandlades mamma i enlighet med berättelsen om Inga-Lill. Jag är efter den här långa kampen djupt skakad av de allvarliga brister som råder inom vården, brister som med all säkerhet är nationella! Hur kunde det bli så här? Mina tankar går till Inga-Lills anhöriga, ni är inte ensamna hur lite det än hjälper i eländet…

 • Visst borde detta vara ett fall för Uppdrag Granskning?

 • Usch, jag kunde inte läsa till slutet, så äcklad är jag. Kolhydratdietister tar livet av människor och utan att straffas.

 • Ja usch detta är fruktansvärt.

  Jag är typ 1a och har ätit LCHF i snart 4 månader. Att jag vågade ta det steget trots allt motstånd från sjukvården är bland de klokaste och bästa beslut jag någonsin fattat.
  Jag har sänkt mitt långtidsvärde från 78-58. Det med hälften så mkt insulin. Tar nu enbart långtidsverkande 2ggr/dag istället för minst 5 sprutor om dagen.
  Jag har även fått hur mycket andra hälsovinster som helst tack vare detta beslut. Mår bättre än någonsin.Läs gärna om det i mitt första blogginlägg.

  http://diabetestypettlchf.blogg.se/2013/january/mitt-forsta-blogginlagg.html

  Startade en blogg om diabetes typ 1 och LCHF för att fler måste få upp ögonen för den enkla och naturliga vägen att behandla diabetes. Hoppas innerligt att fler typ 1or vågar testa. Om du är diabetiker eller känner någon snälla be dem läsa min blogg eller ta reda på fakta om typ 1 och LCHF så att de iallafall har fått chansen att få bättre livskvalitet genom att behandla sin diabetes på ett enkelt och naturligt sätt.

  Istället för de kostråd och den behandling som lärs ut och som succesivt gör en sjukare och sjukare.
  Jag är faktiskt arg och ledsen över att jag levt med fel kostråd i 15 år. 15 år som hade kunnat vara så mycket enklare om man bara hade fått vetat tidigare. Men nu försöker jag blicka framåt och är glad över att jag tog beslutet att testa LCHF Det har förändrat mitt liv.!

 • Det gör så ont att läsa. Så bottenlöst fasansfullt med sådan smärta och den hjärtlösa behandlingen. Och framförallt den totala bristen på respekt för patient och anhöriga!

 • Fruktansvärt :'(

 • Fruktasvärt.
  Jag stångar pannan blodig i mina försök att hjälpa min mamma.Min mamma börjar bli rejält dement på grund av alla resor till sjukhus med skyhöga socker värden, på grund av de kostråd hon fått av dietist. Nu bor hon på servicehus och jag försöker få dem att ge henne LCHF kost för att de ska slippa blodsocker svängningar mellan 2 – 20+ men det verkar vara omöjligt.

 • läst berättelsen med sorg i hjäratta och kan bara hålla med Monique, vi måste skaffa kkunskap själva eftersom sjukvården fortfarande lever i ignorans som är skrämmande och så länge SLV får fortsätta ge ut sinna vansinniga råd för både friska och sjuka lär det dröja.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »