Börjar bli pinsamt! Cancerfonden…

2016-10-11 11:25     10 Kommentarer    Kategori: Hälsa & Sjukdom

Samarbete mellan @cancerfonden och sockerindustrin ser ut att bara fortsätta och öka!!! Förutom deras tidigare pinsamma svar till mig om deras ‘hälsosamma’ kostrekommendationer så funderar jag på hur de kommer undan att propagera för att äta socker på det sättet som de gör??? Jag ifrågasätter vart alla skänkta pengar tar vägen om de inte ens kan se sambandet mellan socker (kolhydrater) och cancer, som upptäcktes för många MÅNGA år sedan, 1930!

Redan på 1930-talet såg Otto Warburg, som sedemera belönades med Nobelpriset, att cancerceller omsätter mycket mer glukos än kroppens övriga celler.

Jag ifrågasätter starkt denna kombination som Cancerfonden står för – socker (kolhydrater/glukos) och cancer!!!! Se tidigare inlägg om ämnet längre ner.

Jag lägger hellre pengar på oberoende forskning som kostfonden.se !

Socker och cancer (kolhydrater alltså) går INTE ihop!!!! Prata om att mata sjukdomen istället för att bota den! 

Jag tror kunskapen finns med det genererar inte lika mycket pengar!!! Jag undrar också vart alla pengarna tar vägen då info om socker och cancer ändå inte kommer fram via alla kampanjer, endast via oberoende forskare! Skrämmande och värt att ifrågasätta!

Tidigare inlägg under veckan:

 

Bilden tog jag i söndags på Ica!

Save

Save

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

10 Kommentarer + Kommentera

 • Dessutom har dr. Warburgs studier, som han också fick nobelpriset för 1932, på ett sätt replikerats på KI. Och när studier replikeras påstår man i vetenskapliga sammanhang att trovärdigheten är mycket stor. Studierna är relativt nya, gjorda i Sverige men har inte publicerats någonstans så vitt jag vet förutom i någon hälsotidning och via en föreläsning som vi anordnade inom Integrativ medicin. Det är ett svek gentemot cancerdrabbade människor, och det sker mitt framför våra ögon.

  Se länk nedan och föreläsning… “Cancerceller tycks älska socer, dr Warburg hade rätt….”

  http://integrativ-medicin.se/forelasningar/

 • Det är inte cancerfonden som bakar eller äter. Det är vinstdrivande företag som bagerier och butiker som tjänar mesta pengarna på bakelser och annat som säljs till förmån för fonden. Det är vi som är så förbannat godissugna att vi inte kan låta bli att äta sötsaker. Skyll inte på cancerfonden.

  • Jag hör dig, och förstår din tanke här. MEN det är ett starkt samarbete och det är mycket socker inkopplat. Dessutom bjuder cancerfonden (och andra kampanjer) på godis allt som ofta när de “ställer ut” på olika ställen och inom olika forum. INTE OK! MEN det största momentet, enligt mig, är att Cancerfonden som får mångmiljonbelopp kan inte ens få fram kopplingen mellan socker och cancer! DET ÄR OROVECKANDE!

 • Totalt överdrivet förbud väl inte så lyckat heller. MEN apsolut ransonering av socker för alla.Och hälsoundervisning tyckerjag borde ingå som ämne i skolan.

 • Cancerfonden är bara bullshit. Dem forskar runt o runt om samma skitsaker och kommer aldrig framåt. Botemedlet till cancer har existerat längre än läkemedelsforkning. Det kallas för cannabis olja. Det utvinns från den “livsfarliga beroendeframkallande” plantan cannabis som hålls olaglig av diverse orsaker jag inte kan gå in på utan o skriva en bibel. CBD olja är läkande och har botat flertal cancer patienter men sådant vägrar man skriva i allmän media. Tro inte bara på mig utan undersök saken själv.

  • Så glad jag blir att du nämner Cannabis oljan!!! Håller helt och hållet med dig! Jag har en nära vän som använder detta med helt FANTASTISKA resultat! Svårt att få tag på. Hon bor inte i Sverige…

 • Strängt taget kriminellt!
  Otto Warburg fick Nobelpriset i medicin 1931 för sin forskning om cancercellers avvikande metabolism – som gör att de behöver 20 – 30 ggr mer glukos (socker) än vanliga celler. Men det var redan i mitten av 1920-talet han visat detta. Man använder ju också denna kunskap i dag vid s.k. PET-skanning för att hitta cancertumörer. Man ger patienten en spruta med en artificiell glukoslösning, som innehåller en radioaktiv isotop (med kort halveringstid) – och eftersom cancercellerna formligen suger åt sig glukos, så suger de därmed också åt sig den radioaktiva isotopen. Därför kan man sedan vid skanningen se tumörer (ansamlingar av cancerceller) som ljusa fläckar. Man använder alltså rutinmässigt Warburgs upptäckt för att diagnostisera cancer – och sedan kan man makabert nog på en onkologisk avdelning utfordra patienterna med den vanliga, kolhydratspäckade sjukhusmaten (vilket jag själv upplevt). Fullkomligt absurt!!

 • Håller med till 100 % och inga andra galor heller tror jag på!

 • Bra skrivet och såååå bra att du engagerar dej! Det behövs verkligen! Håller med dej till 100%!

 • Skönt med någon som talar klarspråk!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »