D-vitamin – vanlig brist här i Norden…

2016-09-24 9:25     Kommentera    Kategori: Hälsa & Sjukdom

Nu börjar den tiden på året då D-vitamin gör sitt insteg igen! Nu är det dags att boosta kroppen med hälsosamma vitaminer!

Jag har beställt 5 burkar, så jag står mig ett tag. Jag tar två kapslar (dubbel dos) av denna!

Vi som bor här i norden behöver verkligen tillskott av d-vitamin, som är en fettlöslig vitamin, dvs du behöver även äta fett för att kroppen ska kunna ta upp vitaminen.

HÄR beställer jag alltid mina tillskott och även kokosolja…

Lite info om D-vitamin från kostdoktorn.se:

D-vitamin bildas i huden när solen lyser på oss. Problemet i Sverige är att solen bara är stark nog mitt på dagen under sommarmånaderna.

Med maten får vi ytterst lite D-vitamin jämförelsevis. Resultat: många svenskar (kanske de flesta) har brist på D-vitamin. Särskilt under vintern och våren. Mörkhyade och de som undviker solen drabbas värst.

D-vitamin är unikt bland vitaminerna. Det är ett steroidhormon, som våra könshormoner testosteron och östrogen. D-vitaminet påverkar effekten av hundratals gener i de flesta av kroppens celler. Potentiellt kan det därför påverka hälsan på mängder av sätt.

En brist, vanligt hos svenskar i allmänhet, kan alltså teoretiskt ge nästan vilka sjukdomar som helst.

Save

Save

Save

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »