Blomkål- & baconsallad – otrolig god!
4-6 portioner
1 blomkålshuvud, finhackad
1 paket bacon, hackad och stekt väl så den blir helt krispig, steks i 50 g smör
1/2 burk fetaost i olja (kan även uteslutas)
2 dl creme fraiche2 dl majonnäs
salt o peppar
Blanda ihop allt i en stor bunke, häll gärna lite av olja från fetaosten i, samt fettet från baconet! Mumsigt blir det!
Hej
Detta låter jättegott. Funkar det att göra dagen innan man ska äta den eller blir det bäst att servera direkt?
//Linda
Ja absolut, nästan ännu godare då! 🙂
Mums! Denna kommer jag göra fler gånger 🙂
Den är super! Favoriten här hemma!
En ny favorit!!!!
Det här testades igår och jösses vad gott! Uppskattades av alla som “vågade” smaka (d.v.s. de vuxna 😉 ).
Ska blomkålen vara rå eller kokad här?
Rå.
Tack för receptet, det har jag väntat på 😀
Uteslöt majonäsen pga allergi och hade även i lite finhackad purjo samt ett ½ äpple. Smakade fantastiskt!
Imorgon åker vi till vårt hus i Nerja i två veckor! Perfekt med lite inspiration på enkla maträtter! Ha det bäst! 🙂 Såg riktigt smarrigt ut! /Petra
Ja mä, tack!
Tack snälla för receptet! Det ska jag testa ikväll!