Gravid? Ammande? Funkar det med LCHF?

Gravid? Ammande? Funkar det med LCHF?

Foto av Monica DartFoto av Monica Dart

Går det att äta LCHF när man är gravid, eller när man ammar? Självklart kan man det. LCHF är helt naturlig mat!  Det är inte konstigare än så… LCHF gör att mamman mår bra, blir mindre svullen (samlar inte alls på vätska på samma sätt som annars), ökar normalmängd i vikt och ger sitt barn all den näring den behöver.

Uppsväld?

Foto av Monica Dart

Foto av Monica Dart

Är du gravid och känner dig svullen, speceillt nu på varma sommaren – då  kan ett tips vara

att dra ner på frukt, faktiskt.  Det hörde jag av Dr  Michael Fox på kryssningen i USA – att fruktosen kan vara en bov. På kryssningen var det en gravid kvinna med som var riktigt svullen om  fötterna, vaderna o leder… Hon slutade omedelbart med frukten och det  tog 1-2 dagar så var svullnaden borta, fotknölen syntes igen och hon  kännde en enorm skillnad – trots 30°c värme.
Jag har ingen bevis för detta, men är det jobbigt med svullna ben i värmen så kan det vara värt att testa, tycker jag.

Att äta…
Bra att äta:

  • Proteiner i form av kött, fisk, ägg, kyckling….
  • Fett i form av kokosolja, smör, omega-3 kapslar, grädde och feta ostar.
  • Grönsaker (& bär) i form av avokado, kål, broccoli, blomkål, bär i   lagom mängd, aubergine, zucchini, ruccola, är du tålig och tycker om   rotfrukter så ät det också…

LCHF passar utmärkt till både gravida och ammande mammor.  Jag är  helt   utan tvekan!  Naturlig kost är det bästa för kroppen, för alla,   alltid!

kostdoktorn
Kostdoktorn om ammning och LCHF