Fantastisk gott LCHF bröd/saffransbröd/saffranskaka
Den här är toppen… Jag var nästan säker att jag hade lagt ut den redan, men hittar inte så tydligen NOT… Fick inspiration från en kompis och har ändrat lite. Saftigt och gott. Jag älskar saffran så tillsatt det i dessa tider! Mums!
SAFFRANSBRÖD
Saffransbröd/Saffranskaka (går lika bra utan saffran)
1 Limpa
– Smör eller bakplåtspapper till formen.
– 2 dl mandelmjöl
– 1 dl linfrön
– 1 dl sesamfrön
– 1 g saffran (2 pkt)
– 1,5 dl hackade valnötter
– 3 msk fiberhusk
– lite salt
– 4-5 ägg, beroende på storlek
– 1 tsk bakpulver
– 1 dl creme fraiche
– 1 dl vispgrädde
1. Värm ugnen till 190°C.
2. Klä en brödform med bakplåtspapper, eller smörj in med smör.
3. Blanda alla ingredienser i en bunke, spara några nötter till senare.
4. Häll upp smeten i formen och strö över valnötter på toppen.
5. Grädda längst ner i ugn i 30-35 min.
Ska det verkligen inte vara bakpulver i? Den blev väldigt mörk och kompakt 🙁
Meeeen jo!!! Sorry!!! Tack att du såg det! Ååååhhhh…. 1 tsk! Har lagt till nu. Verkligen ledsen att jag missade det! 🙁
Hej! Låter spännande att prova.
Varför ska det vara linfrö i?
Är det för konsistensens skull eller är det “för att det är bra för kistan”?