Om fuskmat i branschen

2013-08-08 8:49     Kommentera    Kategori: Böcker

Saltad Nota är den senaste boken av Mats Eric Nilsson! Om matfusket från gatukök till gourmetkrog! Den behövs… I den nya boken avslöjas även här med intressanta historiska tillbakablickar det utbredda matfusket på allt från enkla kaféer och snabbmatsställen till lyxiga restauranger. På Äkta Vara hemsida kan vi läsa om ett smakprov ur boken om azofärgad stenbitsrom:

“Jag sitter där och väntar på kvällens fiskrätt: torskrygg med stenbitsrom. Färsk rom blir det förstås inte, den är ju i säsong på våren, utan istället röd och svart rom med de syntetiskt framställda azofärgämnena para-orange (E110) och briljantsvart (E151). När man flyttar den svarta romhögen en bit med gaffeln lämnar den ett tuschliknande streck av färgämne längs tallrikskanten. Knappast acceptabelt för en rätt som kostar 325 kronor. Men när tallriken är i stort sett tom känns det sent att klaga.”

9789170377358_200_saltad-nota-om-matfusket-fran-gatukok-till-gourmetkrog

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »