Boken: Vitt Begär

2011-11-20 21:50     Kommentera    Kategori: Böcker


Jag har boken¸ Vitt Begär av Gunilla Sahlin¸ en signerad version. Tiden har varit knapp så jag har precis börjat läsningen.

Sockerberoende blir mer och mer känd och ‘godkänt’. Det finns hjälp att få¸ självhjälp iaf. Med strikt lågkolhydratskost kan man få kontroll över sockerberoendet.

Gunilla började missbruka socker som treåring! Då smög hon in i skafferiet med en sked och grävde i florsockret¸ efter det skämdes hon. Det var början!

Gunilla tappade 13 kilo på fem månader. Viktminskningen fortsatte¸ 20 kilo!
Gunilla beskriver bla hur hon gick från godis till naturgodis¸ det måste ändå vara ett bättre alternativ. Men sanningen är en annan. Naturgodis var lika illa som vanligt godis…

Hon skriver på ett pedagogiskt sätt¸ och jag kan känna igen mig och beteenden i mycket av det som står i boken.

I slutet av boken har hon sina elva principer som hon delar med sig:
Min hjälp till kontroll över min beroendeperson.
Dessa elva princier är verkligen toppenbra…
tex. Hur man väljer vad man äter och dricker¸ men tar en dag i taget eller hur man ska få förståelse för att sockerberoendet inte är en skam¸ eller att man inte är ett offer¸ eller att det inte bara handlar om godis¸ osv!

BOKEN finns här! Julklappstips kanske? 🙂

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »