Vilket är mest naturligt?

2014-09-09 14:35     3 Kommentarer    Kategori: Barn

IMG_6002.PNG

Många reagerar på att jag serverar LCHF hemma och att barnen på förskolan får äta smör och ägg och fullfeta produkter. Att barn ska ej följa en diet. Nej, men är lchf en diet eller är det en livsstil med en normal koppling till naturlig mat som både mättar och ger bra med energi.

Framförallt så vore livet mycket enklare för många överviktiga barn om de fick äta sig mätta på bra mat utan fokus på alla ‘fel’. Barn ska inte behöva känna att de inte får äta och att de måste springa mera, för att bli av med extra kilon. Barn har också sötsug och vissa barn har lätt att överäta. Får man då mat som ej mättar och ibland får lite bullar och saft så kommer inte det bli så många bra resultat.

Ett barn som är mätt och nöjd är precis som vi vuxna, mindre sugen på sött och småätande.

Så vilket är det mest naturlig? Mat eller bilden ovan…

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

3 Kommentarer + Kommentera

  • Läser i dag om tvååringar som har sond inopererad för att hon vägrar äta. Ser på mina kompisar som kan äta som en häst utan gå upp ett gram Allt med mat har blivit så konstigt.

  • Klockrent inlägg! 🙂

  • Om man tänker efter lite…., varför kropper ger signaler om hunger. Det är ju inte för att vi ska fylla magen med vad som helst så att vi blir mätta utan hungern står ju för att kroppen vill ha näring!! Massor av olika näringsämnen o mineraler, protein o fett osv. I bra mat, naturlig mat får man i sig det mesta som är nyttigt o det kroppen behöver. Naturligtvis ska barnen äta fullfeta produkter av alla dess slag! Tyvärr fick min ena dotter light produkter när hon var liten då jag inte förstod bättre och hon var hungrig JÄMT! Barnen kommer automatiskt äta lagom med mat bara de får fullfeta o naturliga produkter! Det regleras av sig själv då! Så tror jag! 🙂
    Har följt dig i snart 4 år o du ger mig så mycket i mitt liv! Tack! Kram

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »