Hälsosam frukostfest när förskolan firar 20 år… 

2016-03-15 15:20     Kommentera    Kategori: Barn

 

Idag fyller min förskola 20 år! Wow! Det är helt otroligt… Att vi slog upp dörrarna denna dag för 20 år sedan… Då var vi 3 personal och 15 barn. TV var här och filmade invigningen och känslan var obeskrivlig efter ett års hårt arbete att dra igång. Idag driver jag förskolan själv och vi är 5 anställda och 25 barn, och många föräldrar.

Pedagogiken har vi följt i alla år, Montessori, vilket för mig är ett självklart arbetssätt och bemötande av barn. Det är lika viktigt med pedagogiken som det är med kost och hälsa. På något vis känner jag att det gå ihop.

Idag är vi ganska kända för vår kostpolicy på Cosmos. Många väljer oss pga den maten vi står för och serverar. Ekologiskt så gott det går, inget socker, inget skräp, full feta produkter och mycket smoothies, bär, ägg.. Och jo, vi har surdegsbröd också och även potatis och rotfrukter. Nej det är inte en LCHF förskola, vi satsar på bra mat helt enkelt. Det borde alla förskolor göra. Maten är en mycket viktig del i barnen vardag, deras hälsa är en stor del i vårat jobb tycker jag. Barnen ska ha det bästa att äta och det mår de bra av!

Sen vi tog bort socker i form av: socker, kakor, fika, fredagsmys (baka), frukt yoghurt, corn flakes, juice, osv och istället införde fullfeta produkter, mycket ägg, rysk yoghurt, bär, ost så är det stor skillnad på barngruppen. Barnen är mera lugna, till freds och det är mindre konflikter. Barnen blir mätta och står sig längre, orkar fokusera på det de gör och klagar inte över att de är hungriga (vilket var otroligt vanligt tidigare!)

Jag är mycket stolt över min fina förskola, inte bara pga kosten men pga det arbetssätt vi har, den goa personalen som jobbar här och support och engagemang från föräldrarna. Jag känner mig rik av livet och hur jag lever idag, och de som finns runt om mig.

Grattis till Cosmos Montessoriförskola i Karlstad och tack till mina underbara kollegor som är bara bäst!

  
Vi bjöd på gräddig äggröra, granola crunch (hemgjord a’la LCHF), chiapudding, spanks skinka, ostar, finn crisp, nybakade frallor, olika bär, yoghurt, kaffe, te och mjölk. Ja och vattnemelontårta!

 

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »