Transfetter borde förbjudas i Sverige

2012-03-06 20:05     Kommentera    Kategori: Barn


Efter min diskussion med dietisten från Lunds Kostkonsult, där hon bla påstod att intresset för transfetter har minskat och ‘trenden’ om dess farlighet har nästan gått över. Men om det var något som var farligt så var det transfetterna i smör.

Här i DN kan vi läsa en alldeles ny artikel just om riskerna med transfetter, och inte transfetterna i smör, utan den industriell tillverkade varianten!

Transfetter borde redan vara förbjudna

En stor studie visar hur transfetter ökar risken för hjärtsjukdom och stroke. Vetensapsredaktören Karin Bojs säger så här:
– Livsmedelsverket och sjukvården bör flytta sitt fokus, prata mindre om mättade fetter och i stället se till att industriellt framställt transfett blir förbjudet.Man har sett tidigare att risken för hjärt- och kärlsjukdom öker med transfetter. WHI är en stor och välgjord studie som visar detta en gång till. Det är svårt att få bättre bevis än detta tydligen.
I artikeln står det även att industriellt framställt transfett inte är så vanligt längre i Sverige, och det är en gåta att det inte är helt förbjudet.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »