Tillskottsnäring från 6 månader???

2013-04-17 17:23     13 Kommentarer    Kategori: Barn

nan-pro-2-pulver-6-manader-800g-468x468

Näringsrikt för bebisar från 6 månader! Till min stora fasa, läs vad den första och största ingrediensen är: MALTODEXTRIN!!!!!

Googla jag på maltodextrin så får jag den enkla förklaringen – DETTA ÄR INGET SOM BARN (OCH INTE BEBISAR) SKA FÅ I SIG!

“Maltodextrin är rena kolhydrater skapade av stärkelse som brutits ner i mindre beståndsdelar, vanligtvis med syra och/eller enzymer. Maltodextrin är ett samlingsnamn för polymerer av glukosenheter och är en mycket lätt, vit, kristalliknande och smaklös substans.

Maltodextrin används främst som fyllnadsmedel i sötningsmedel. Många sportdrycker på marknaden är baserade på maltodextrin eftersom det tas upp snabbt i kroppen.

Maltodextrin används av body builders och i energidryck, det är även beroendeframkallande OCH ger en ‘må bra känsla’!

välling2J

Doseringen lyder så här:

Näringsplan och Dosering:

Vi rekommenderar 3-4 flaskor NAN Pro 2 tillskottsnäring per dygn. Barn äter olika mycket beroende på vikt och aktivitet. Den rekommenderade mängden är tänkt som en vägledning.

3-4 flaskor per dygn??? Var tog maten vägen? Ska inte små barn lära sig äta mat? Jag blir fruktansvärd upprörd! Denna pulver innhåller dessutom 60,7g kolhydrater/100g! Den omtalade amerikanske chokladvällingen innehåller 57g! Var är vi på väg – har vi i sverige gått om USA vad gäller sötning?

Var med ni oxå! Sprid detta, det är inte ok att ovetande föräldrar tror att man ger sina barn något som är näringsrikt och nyttigt för dem!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

13 Kommentarer + Kommentera

 • OM det skulle finnas något negativt med LCHF så skulle det nog vara det att jag har blivit så fruktansvärt medveten om vilket skräp som blandas i all vår mat =/ Det tar lång tid att handla när man ska vrida o vända och lusläsa på alla förpackningar ; ) Men tack snälla Monique för att du delar med sig av kunskapen =) Kämpar hela tiden med att ge barnen rätt mat utan onödiga tillsatser!

 • Min bröstmjölken räckte inte utan fick börja ge ersättning när min gosse var 4,5 mån. Jag läste på ersättningarna kom fram till att nan PRO 1 var den bästa. Den innehöll inget maltodextrin. I all annan barnmat som är i pulverform som ska blandas med vatten är det maltodextrin i. I nästan alla barnmatsburkar är det ngn form an förtjockningsmedel i. Det ka. T ex stå risstärkelse eller bara stärkelse i innehållsförteckningen och ofta står vatten först samt 8-10 % kött/fisk och ofta förekommer solrosoljan oxå. Här är det hemlagad mat som gäller. Ett barn bryr sig inte om att äta samma mat flera dagar i sträck. Gör storkok frys in. Laga enkelt. . .kokt mixad kålrot samt kokt nötfärs med peppar och örter är hur gott som helst för en liten. Vid servering läggs en klick med osaltat smör på eller eko kokosfett.

 • Gäller detta all nan ersättning eller bara nr 2? Annars är det väl bara fortsätta ge ettan tills man bytit ut mot riktig mat. vid 6 mån äter väl alla barn fortfarande modersmjölk/ersättning.. Som tidigare sagt, vad ska man ge om amningen nye fungerar?

 • Monique, finns det något alternativ istället för ersättning om du nu inte kan amma?

 • Hei! Fant bloggen din for 2 dager siden og har fått masse inspirasjon og svar på ting jeg har lurt på, men trenger flere svar når det gjelder de helt minste:)
  Skal ha barn nr 3 i juli, men har ikke klart å fullamme de to første (antakelig pga lite melkekjertler ifølge helsestasjonen). Har delammet i 3 og 6 uker med de to første. Gitt Hipp morsmelkerstatning. Var veldig fornøyd med den. Her kommer spørsmålene:
  1.Er Hipp greit å gi?
  2.Hvor tidlig kan jeg begynne gi barnet mat når det får erstatning? Har begynt da barna var 3-4mnd med litt grøt, men ønsker ikke dette nå.
  3.Holder du kurs i Norge?
  4.Skal ikke barn ha noe morsmelkerstatning fra 6mnd?Kun mat og vann, evt LCHF velling? I Norge er det ikke anbefalt å gi kumelk til barn før de er ca 1år.

  Ønsker selvsagt å fullamme, men vet det kan bli vanskelig.
  Ble mange spørsmål, men er takknemlig for svar. Ønsker gjøre det riktig denne gangen:)

 • Kommentarsfältet hängde sig. Iaf, ersättningsbarn uppmuntras att börja prova mat redan vid 4 månader, helammade bebisar från 6 månader. Men ingen bebis slutar väl över en natt med ersättning, utan det byts sakta ut. Därför behövs ersättning för barn över 6mån eftersom välling är mkt mer svårsmält. Ersättning istället för amning, alltså. Välling däreot, det vet jag inte varför man behöver.

  Jag kan tycka det är VÄRRE med skit i ersättningen än i välling. För ersättning är ju det man har istället för amningen, välling är ju bara en extra-produkt.

 • Säger som jag gjorde på Instagram (men folk som läser bloggen kanske inte hänger är): Det där är inte välling, det är ersättning. Barn över sex månader kan absolut introduceras till mat men de måste inte. Att de ska ha mat från 4 månader är barnmatsföretagens idé och barn kan faktiskt helammas upp till ett års ålder (enligt WHO, men i Sverige “måste” barn tydligen äta från 6 månader)

  • Nestle har ingen välling – utan allt är modersmålsersättning… Men när det är från 6 månader så anser jag att det är en sorts välling. Modersmjölksersättning är från 0 till 6 månader.

 • Tack för att du tar upp om barn och kost. Jag väntar mitt första barn i slutet av juli. Hoppas på att kunna amma men försöker suga i mig all information jag hittar om små barn och (lchf-)kost för säkerhets skull.

 • Monique, vet du när man började med denna ingrediens i välling?

 • Bra att kunnigt folk som du Monique uppmärksammar sådant!

  Apropå Inositol som Birre varnade för så har jag en burk hemma. Man tar lite grann i ett glas med vatten innan träning. Hann inte använda det många gånger förrän jag upplevde stickningar och domningar i händerna av det. Känns inte så trevligt.

 • Ja, de rekommenderar 3-4 flaskor per dygn eftersom det är modersmjölksersättnig och inte välling. Ett barn på 6 månader ska inte ha fullstora portioner, det ska börja med smakportioner och under tiden ha kvar amningen/ersättningen.
  Jag säger ingenting om innehållet, det är fruktansvärt, men vad ska du som förälder då ge till ditt barn när amningen inte fungerar? Bland modersmjölksersättningen finns det inte mycket att välja bland.

 • produkten innehåller även Inositol= cyklisk alkohol (polyalkohol) används som kosttillskott för att öka mängden vatten i musklerna på samma sätt som kreatin, taurin och glutamin…
  Hoppas fler föräldrar blir uppmärksammade på vad dom stoppar i sina barn..Hsn Birre

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »