Stop för socker o chips i skolan

2015-09-28 8:31     Kommentera    Kategori: Barn

Reaktioner börjar komma nu, det är riktigt bra. Rektorerna i Stenungsund tycker att chips och läsk blivit för stod del av barnen vardag.

974221_2014122932348358_sbig

Barnen konsumerar för mycket socker under arbetsdagarna tycker rektorn Anna Rudolfsson. Barnen tar sig enkelt och snabbt till det närliggande livsmedelsbutiken för att köpa skräpmat. Kolhydratdepåerna fylls på menar Anna.

Det diskuteras möjligheter till ett totalförbud mot mot sockerinköpen. Skolledningen var på en föreläsning om vilken effekt onyttiga livsmedel har på hjärnans förmåga att ta in information. Samt att trötthet och aggressivitet kan öka med ett ökat intag av socker och skräpmat.
Det finns barn på skolan som skippar skollunchen och istället köper stora flaskor läsk och chips som ersättning för maten. Det är inte helt enkelt att få total stop menar Anna Rudolfsson, men idén måste förankras och omsättas i ett praktiskt och hållbart system.

Göteborgsposten: Skola kan införa chips- och läskstop

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »