Skolmaten och matpolicy
Igår var jag på föräldramöte på lågstadiet. Det är en ny rektor på skolan, han var riktig bra! Föräldramötet började med ett stort gemensamt sådant med rektor och sedan skulle det delas upp i olika klasser. Under övriga frågor på det stora mötet så ställde jag frågan om vilken matpolicy som gällde? Det fanns visst en matpolicy men den låg inte ute, men jag fick gärna ta del av den (den ska mailas till mig imorgon).
Jag frågade om varför det serveras socker (till fil), sylt (till fil o gröt) och o’boy till frukost? Rektorn menade att det ska det absolut inte göra… Skönt att veta det, då kör vi vidare – för någonstans brister då kommunikationen mellan ledningen och personalen på plats. Det kom iaf fram att det var kakao och socker och mjölk som serveras men inte o’boy – ja, kanske lite bättre men varför allt detta socker?
Ser fram emot läsa matpolicyn samt få kontakt med den som numera är kostchef på skolområdet! Spännande… Hoppas jag kan få möjlighet att komma och informera om bra mat för barn och att vi kan hitta ett samarbete! Tänk att kunna bli en av Sveriges nyttigaste skolor – det vore något! 🙂
Jag ska hålla er uppdaterade!
Så glad for at vi ikke har skolemat i Norge. Hurra for matpakke
Kan hålla med dig. 🙂
Och jag är glad för att vi faktiskt HAR skolmat i Sverige, om än inte så bra(enligt mitt sätt att se på mat) alltid. På så sätt får ALLA barn möjlighet till åtminstone ett mål lagad mat per dag. Dessvärre har ju inte alla barn föräldrar som fixar mat till dem hemma……TYVÄRR….så jag tycker det är superbra med skolmat.
Jag hade nog hellre skickat med egen mat tror jag, men det är enkelt och praktiskt och som du säger då får barnen i sig mat. Sen med matlåda blir det alltid diskussioner om vad andra har med eller inte… Växt upp själv med skomatlåda… Det positiva med matlådor är oxå att barnen får i sig mat (det de ändå äter). Många barn äter inte skolmaten alls, passar inte, gillar inte osv… Så även om det serveras lagad mat är det inte säkert att barnen ändå får i sig den.
Det ska bli spännande att följa fortsättningen på detta!
Ja verkligen! Stora förhoppningar nu! 🙂