S vill förnya kostpolicyn & följa modern forskning!

2014-01-30 12:35     1 Kommentar    Kategori: Barn

20140130-103626.jpg

Wow! Det här var ju härlig läsning… Det är ju inte mitt politiska parti så, men jag blir ju väldig glad över det som står!!!
Anna Dahlén Gauffin tycker att kommunens kospolicy ska revideras. “Den måste ses över ordentligt! Det är en jätteviktig fråga vad vi ger våra barn för mat.! Hon skickade igår in ett initiativ till barn- och ungdomsnämnden med förlag om att anpassa kolspolicyn utifrån senaste styrdokument och forskning. Där föreslås även att föräldrar och elever ska engageras i processen!

Läs hela artikeln:

VF: S vill förnya kostpolicyn

 

 

 

 

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

1 Kommentar + Kommentera

 • Det är onekligen lite komiskt att det inte i kostfrågan inte går att förutsäga vilka partier som tycker vad. I en kommun kan (fp) vara kritisk mot Livsmedelsverkets kostråd men i en annan kommun hylla dem som den enda rätta sanningen. Samma sak gäller (s). Så Monique, du får väl hålla för näsan och blunda men rösta (s) i Karlstad 😉 de verkar vara inne på helt rätt linje:

  “I november presenterade Socialdemokraterna ett annat initiativ kring kost och hälsa, då i vård- och omsorgsnämnden. Där pekar partiet på en utbredd undernäring bland äldre och vill därför se en lågkolhydratkost och mer fett inom äldrevården.

  – Det är viktigt att ta till sig den senaste forskningen kring kost och hälsa och se över möjligheten till fler alternativ, säger Ingela Wretling (S), förste vice ordförande i vård- och omsorgsnämnden.

  – Forskning visar att lågkolhydratkost kan vara positiv för dia­betiker. De får bättre värden av det, fortsätter hon och hänvisar till en rapport från Kunskapscentrum för hälso- och sjukvården om mat vid diabetes från 2010.”

  Såg också att min flera månader gamla insändare idag publicerats i VF:
  http://www.vf.se/asikter/insandare/det-finns-inget-hinder-fetare-mat-i-skolan

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »