Oärlig koststrateg borde bytas ut!

2014-02-04 6:24     3 Kommentarer    Kategori: Barn

Det är inte ofta jag är så kritisk mot person… Men nu när jag läst pressmeddelande från Niklas Wikström (FP) i smörfrågan så är jag än mera övertygad att helt fel person sitter på fel plats! Det vill säga kommunens koststrateg Mats Eliasson.

Jag har ringt, mailat, ringt och mailat för att fråga Mats Eliasson om VEM som tog beslutet om borttagandet av bregott (kort efter ett möte jag hade med honom om skolmaten) i Karlstads skolor. Den enda gången han ens svarart mig va i tel och han påstod att ingen har tagit något nytt beslut utan det är ett gammalt politiskt beslut. Men någon har jag bestämt att ta bort bregott!!!

I pressmeddelandet säger Wikström: – Beslutet att ta bort Bregott och mellanmjölk hade inte behandlats politiskt i nämnden utan togs i förvaltningen. Det var uppenbarligen ett misstag, säger Niklas Wikström.

 

Min fundering är vilka åtgärder blir det då? Egna beslut av tjänstemännen samt ljuga för mig om det hela och påstå att man inte FÅR skicka med sitt barn bregott pga olika anledningar. Skärpning Karlstad Kommun! Koststrategen ska vara en person som är högt insatt i kost och hälsa samt ser till barnens bästa och är rak och ärlig mot föräldrar som ifrågasätter!

nwtsmörj

 

Jag blev kontaktad av tidningen då de ville höra min reaktion, vilket blev så här:
Monique Forslund, förälder och känd lchf-förespråkare, har varit ledande i kritiken mot kommunen. Hon är nöjd med beskedet.

– Jag är jätteglad. Det visar att barn och föräldrar verkligen kan påverka.

Är det inte rimligt att kommunen följer Livsmedelsverkets rekommendationer?

Här är även den senaste intervjun om att Karlstad kanske kommer att frångå Livsmedelsverkets rekommendationer… Stort!

 

– Jo men när det har kommit så mycket ny forskning så måste man börja ifrågasätta. De är väl därför man har anställt en kostchef för att den ska ha kunskap, säger Monique Forslund.

NWT: Wikström tänker om i smörstriden

 

 

 

backarniklasJj

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

3 Kommentarer + Kommentera

  • Är en “Koststrateg” en tjänstemannatitel på en dietist? Som i så fall fattar egna beslut ovan politikerna!

  • Som sagt, en del människor sitter på fel plats. Skrev på ditt smöruppror och kände att jag vill veta vad som händer på Hammarö där jag bor. Vi har mellanmjölk och Lätta vilket inte känns OK. Mailade kommunens kostchef angående att hon sagt att smör ska finnas att ta fram om barn efterfrågar detta, i en artikel i VF hösten 2012. Jag vill ju så klart att mina barn ska få smör i skolan. Smöret togs bort härute för att klara budgeten. Fortsättning följer…

    • Smöralternativet var tydligen tillfälligt. Margarin enbart råder i skolan på Hammarö. Det blir att kämpa här med eller skicka med Bregott till skolan…

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »