Nyttiga Jamie Oliver kakor

2012-03-06 11:20     Kommentera    Kategori: Barn


Igår på kursen om bra och rätt mat för barn så skickade en korg med kakor runt i salen ett antal gånger. Många sa att nu kunde man ta flera stycken för det var ändå nyttiga kakor.

Ska vi kika på innehållet:

Havregryn, smör, socker, torkad frukt, sirap, farinsocker (vitsocker, råsockersirap) vaniljarom, kanel.

Om vi bryter ner detta så innehåller dessa kakor mest socker. Det är ju så att den ingrediens som står först är den som har högst antal innehåll i produkten. Men tillverkare är inte dumma – så om man har flera olika sorters socker så blir det ju mindre mängd av varje och då hamnar sockret längre ner på listan.

Här ingår havregryn, smör och kanel som inter är ren socker – resten är bara socker!

Jag kan säga att dietisten och jag var helt överrens om att sockerkonsumptionen måste ner. Och som hon sa till gruppen, bara för att en känd kock/person (i detta fall Jamie Oliver) säger att det är nyttigt så innebär inte att det är nyttigt. Men att han har använt smör i receptet är ju ett bättre alternativ än margarin!

Många blir lurade för att de väljer att bli det! Alla ser ju att det är massor med socker men flera ser havregryn som nyttigt!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »