Nyttig smoothie eller mardröms sockerbomb?

2012-04-15 10:41     Kommentera    Kategori: Barn


På Ella’s kitchens hemsida kan man läs om hur bra deras produkter är. Det används endast ekologisk frukt – vilket låter ju väldigt bra. Under frågor så är det en fråga om det är ok från 5 månader, varpå svaret är ja så länge barnet inte är allergisk.

‘Dessa är ekologiska mellanmål med inget, absolut inget, annat än ekologiskt odlad frukt. Barn älskar att skaka, klämma och mumsa på dem medan du kan vara trygg med att de bara innehåller naturlig och hälsosam mat.
Frukt smoothies är vårt eget koncept och ett bra sätt att få barn att äta det rekommenderade intaget av 5 frukter och grönsaker varje dag.?

‘Frukt smoothies fungerar också bra i matlagning.
Vi hoppas att Ellas frukt smoothies kommer att ersätta de mindre hälsosamma alternativen och att de är en bra lösning till problemet som föräldrar ofta brottas med – en oäten frukt p.g.a. att den? hade något brunt på sig?, ‘var blöt? eller ‘gjorde mina fingrar kladdiga? – bara några av Ellas typiska ursäkter!
Ella’s Kitchens frukt smoothie innehåller endast en blandning av mosade frukter som har blivit sållade för att ta bort olösliga delar (skal, frön, kärnor o.s.v.).?Vi tar en närmare titt (ursäkta dålig bild) på innehållsförtäckningen.

Denna nyttiga mellanmål har 0.2g fett och 15.3g kolhydrater. Jag skulle nog byta ut ‘nyttig mellanmål’ mot ‘sockerbomb’.
Kan tilläggas att coca cola har 10.6g kolhydrater!

Det här är att lura föräldrar som tror att de köper bra ekologiska varor till sina småttingar. Jag bara skakar på huvudet!

Vad tycker du?

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »