Ny studie om socker o barn

2019-04-15 21:27     1 Kommentar    Kategori: Barn

Nu har det kommit en ny omfattande studie om att barn blir inte pigga eller får energikickar av socker, utan tvärtom. De blir trötta o hängiga, i alla fall efter någon timme.

I flera studier ha barnen videofilmats, registrerats med rörelsedetektor och testats – men utan att man har kunnat se någon skillnad mellan barn som har fått socker och dem som inte har fått det.

I en av de undersökningarna som gjordes tittade man särskilt på barn som av sina föräldrar beskrevs som extra sockerkänsliga. 35 pojkar i åldern 5-7 år delades upp i två grupper: de som fick en hög dos socker, och de som fick placebo (sockerfritt).

Det var i alla fall vad man sa till föräldrarna – i själva verket fick ingen socker. Men de föräldrar som trodde att deras barn fått socker uppgav i större utsträckning att barnen blivit hyperaktiva. De agerade också annorlunda: tog hårdare i sina barn och pratade mer kritiskt till dem efteråt.

Här kan du läsa mera om detta…

Intressant då även jag uppfattar sockerkick hos barn som äter socker, framförallt närmaste timmen efter intaget!(?).

Vad tror du?

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

1 Kommentar + Kommentera

  • Emma Frans lyssnar jag inte på hon är som många andra köpt i alla sina uttalande
    Ex MLH med flera
    Ohälsa är lönsamt för många
    Och årets största sockerknarkarhelg Påsken är ett bra ex på de.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »