LCHF välling

2013-04-17 7:08     10 Kommentarer    Kategori: Barn

Jag fick nyss en härlig kommentar här på bloggen, av Helena, angående välling. Hennes tvåring älskar välling. Igår testade hon LCHF välling. Inte bara gillade han den, han sov hela natten för första gången!

TIPS: Köp inte den stärkelserika vällingen som dessutom innehåller maltodextrin (många fabrikat)!!!

"Min tvååriga son är en riktig vällingtunna. 
Men det har tagit emot att ge honom all denna stärkelserika vällingen.. 
Såg häromdagen ditt recept på lchf välling och igår 
testades det på min son och han älskade den. 
Som ett plus sov han även hela natten vilket han aldrig gör på 
den vanliga vällingen. 
Mätt och lugn kille :)
Helena... "

HÄR kan du läsa mera om välling.

LCHF välling:

Äggmjölksvälling
1 äggula
25 g smör
ca 1-2 dl varmt vatten
Blanda med mixerstav.

Välling (som jag tidigare skrivit om lite mera utförligt) är industritillverkad med en stor mängd skummjölk, socker, maltodextrin (extrem snabb kolhydrat som även finns i gaino-max för bodybuilders) och annat som inte är lämpligt enligt mig.
Jag hör flera och flera som klagar över eksemproblem, torr hud, krånglande magar och dåliga matvanor – då välling är inblandat.

Bovetevälling
1 dl kallt vatten
1 msk bovetemjöl
1 dl havremjölk
en klick kokos- eller rapsolja

(en nypa kanel kan tillsättas eller en nypa gurkmeja).
Vispa bovetemjöl (samt kanel eller gurkmeja) i en kastrull med kallt vatten. Koka upp under vispning. Du späder ut med havremjölk och har i oljan före servering.

Flera förslag på egentillverkad välling?

Save

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

10 Kommentarer + Kommentera

  • Ja just, jag tänkte att det var samma recept som äggmjölk… Det är det jag undrar över..

  • Jag har hört att rå äggvita innehåller ett ämne (avidin) som hämmar upptaget av ett B-vitamin (biotin). Äggvitan måste upphettas till minst 70 grader i minst en minut för att detta ämne ska förstöras. När jag tillagar äggmjölken på det sätt du beskriver så uppnår den inte 70 grader under en minut. Vad tänker du kring detta Monique?

    • Men man använder ju bara gulan, inte vitan?

  • Undrar från vilken ålder det är ok att ge äggmjölk? Tänker att ägget kanske inte blir riktigt tillagat…

  • TACK TACK TACK!!!!!:)
    Ska testas genast!:)

  • Tänk om man vetat när sonen var liten allt det man har lärt sig nu….

  • Vad glad jag blir av att detta ämne kommer upp då och då så att fler föräldrar får chansen att prova bra alternativ till den läskiga fabriksvällingen!!

    Min tvååring har sen jag slutade amma enbart druckit lchf-välling, aldrig nåt annat. Jag kör följande recept:

    4dl vatten
    50g smör
    3 ägg

    Och så mixerstaven på det 🙂

    Våga Vägra Välling!!

  • Kan intyga att äggmjölken funkat mycket bra på vår lilltjej under snart ett år.
    Ett tips i början är att gradvis blanda upp med vanlig välling/ersättning under 3-4 kvällar.

  • Kan berätta att det idag vart ännu intressantare då min sambo ringer till mig på jobbet ( sambo hemma med sjuk son) och är förtvivlad för att pojken ratar sin fullkornsvälling som han “alltid äter” nu är han “riktigt sjuk” sa stackars ovetande sambon som inte fått informationen om att jag nu övergått till lchf välling 🙂 Förklarade receptet och sonen kröp mycket nöjt ner i soffan då han fått sin älsklingsvälling. Kram Helena

  • http://www.nestlebarnmat.se/Var-Barnmat/Vara-produkter/tillskottsnaring/nan-pro-2-800g-pulver-6-manader1/

    Kolla in första och därmed största ingrediensen i denna välling! Maltodextrin!
    Huuu säger jag bara!!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »