LCHF Saffransplättar
Dessa var så otroligt goda, både varma o kalla!
8 st plättar (rätt stora)
4 ägg100 g philadelphiaost
1 dl kokosgrädde
1-2 påsar saffran
1,5 msk fiberhusk
50 g smör
Mixa ägg med philadelphiaost och kokosgrädde, helst med stavmixer. Blanda i saffran och fiberhusk. Smält smör i en stekpanna och klicka ut små högar med smet. Stek på låg värme i några minuter innan du vänder. Servera som är, eller med grädde eller smör. Mumsiga!
Jättegoda Saffransplättar. Vi testade utan saffran, men med smetana och löjrom. “Blinier a la Lchf”, mums.
Hej! Det låter supersmarrigt med saffransplättar. 🙂
Men jag undrar lite över kokosgrädden som du använder:
Är detta en färdig produkt som du köper eller är det sån man gör genom att ställa kokosmjölk i kylskåpet och sedimentera?
Kokosgrädden är färdig. Paketet syns på näst översta bilden. Blue Dragon, tror jag. Hoppas du hittar det…
Låter supergott!
Måste testa detta.
Man kanske kan krydda dem med pepparkakskrydda och servera en blåmögeloströra till? Ingen barnmat, kanske. Jag är inte så jätteförtjust i saffran.