Lchf och amning – inte farligt! Sanningen…

2015-09-17 9:10     4 Kommentarer    Kategori: Barn, Föräldrar, Hälsa & Sjukdom

Igår var det både stora och många rubriker om en mamma som blev allvarligt sjuk då hon åt LCHF och ammade.

Men, i vanlig ordning när det gäller media, så kom inte hela sanningen fram.

Mamman, Matilda, åt inte lchf just då, hon åt knappt något. Och det lilla hon orkade få i dig var just ‘traditionell’ kost.

Läs hennes personliga berättelse om det tidningarna felaktigt påstår:

Det som inte kommer fram är att jag, ammande kvinnan, ätit lchf i ungefär sex år innan händelsen, men på grund av stress under min andra graviditet och efter förlossningen tappat aptiten. Detta ledde till mer stress då jag ville äta men kroppen sa emot. Jag åt då det som jag fick i mig, t ex finncrisp, fil, frukt.. Problemet är ju då att jag knappt fick i mig mat överhuvudtaget och ingen energi från vaken fett eller kolhydrater.. 

Jag blev som sagt liggande i feber en hel vecka två veckor innan jag hamnade i mora och den veckan åt jag nästan inget, jag drack mest vatten. Samtidigt som jag inte åt, gjorde ju min dotter det och tog min näring.

Så att jag åt lchf när jag blev sjuk är fel, jag åt tyvärr inget och det jag fick i mig var just kolhydrater.. 

Jag äter fortfarande lchf, men skillnaden nu mot när jag blev sjuk är ju att jag faktiskt äter. Jag är frisk och har inte haft problem på ett år nu, fortsatte även helamma min dotter i 10 månade till och har inte mått dåligt alls. (Jo, psykiskt på grund av vad läkarna hotade med och anklagade mig för), men inget mer 🙂

Tusen tack Matilda att du hörde av dig till mig o tydliggjorde hela händelseförloppet!

 

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

4 Kommentarer + Kommentera

 • Det stämmer alltså bättre med diagnosen SISWI (Syndrom of Insufficient Salt and Water Intake). Andra namn på SISWI är SIADH, cirkulationskollaps, värmeslag, natriumbrist, vattenförgiftning eller eldaresjuka.
  Mamman fick inte i sig vare sig salt eller vatten i tillräckliga mängder.
  Mer än tre gram saltförlust i blodet kan döda vem som helst.
  Läs mer http://www.kostkunskap.blogg.se

 • Läste ungefär samtidigt om en ung kvinna som fått graviditetsdiabetes och var tvungen att ta insulin för att hålla blodsockret i schack.

  Det fanns inga kommentarer om det olämpliga i hennes kost, som ställde till det här problemet för både henne själv och fostret.

 • Jättebra att du trädde fram! Vi behöver inte mer felaktigheter kring LCHF utan istället saklig upplysning och stöd för de som vill prova.
  MVH / en LCHF-pappa

 • Hej Monique har på Annika Ds sida länkat hit.

  Det är nästan så man skulle vilja stämma tidning och Mora lasarett för förtal och ärekränkning dessutom kränker läkarna på mora lasarett en så väl beprövad metod för diabeteskontroll…

  mLCHFh B-) .

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »