LCHF hemma, skolmaten i skolan (?)

2012-03-04 14:46     Kommentera    Kategori: Barn


Frågan dyker upp ofta: Ska barn äta LCHF? Ska man kombinera LCHF och ‘vanlig’ mat?

Ja varför inte. LCHF är ju helt naturlig mat. Fisk, ägg, kött, kyckling, grönsaker, bär, nötter, smör, kokos. Barn behöver extra fett dessutom.

Frågan som jag får många gångar är hur man ska göra när barnen äter LCHF hemma och äter ‘vanligt’ i skolan och på förskolan? Ganska enkelt. Behövs inte göra någonting. Ju bättre mat (lchf) hemma så är det enklare för barnet att hålla sig mätt och nöjd längre. Får inte samma blodsockerkurvor och svackor under dagen. Dessutom äter barnen rejält med fett och bra mat så blir de inte sugna på allt skräp som finns tillgängligt i bla skolan. Detta gör att barnen äter mindre av det dåliga eftersom de är nöjda och mätta från det som är bra!

Min erfarenhet är att det fungerar väldigt bra! Jag har dock sagt till i skolan att jag vill inte att dottern (minstingen) dricker o’boy eller har sylt o socker i filen. Annars serveras det bregott och ekologiskt (mellan) mjölk.

Hur fungerar det hos dig och med ditt barn?

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »