Lättmjölk gör dig fetare

2014-02-13 11:24     Kommentera    Kategori: Barn

 

Forskningen går framåt och det händer mycket ‘out there’. Flera vetenskapliga studier visar att intag av lättmjölk och lättprodukter hänger ihop med övervikt. The Full-Fat Paradox: Whole Milk May Keep Us Lean.

På Ann Fernhomls blogg: Ett sötare blod skriver hon om detta ämne idag.

“Även studier på barn visar på ett samband mellan lättmjölk och ökad vikt. Det här är intressant med tanke på att alla Sveriges skolor nu ska servera lättmjölk och lättprodukter till barnen, enligt Livsmedelsverket. Myndigheten menar att maten inte är näringsriktig annars. Det finns en risk att Livsmedelsverket med dessa råd driver ganska många barn in i en ond spiral av övervikt. Att barn verkar hålla vikten av feta mjölkprodukter beror sannolikt på att de mättar bättre. Det finns speciella mättnadshormoner som släpps ut när fettet kommer ner i tarmarna. Om magen är mätt och nöjd minskar risken att barnen springer till kiosken och köper godis.”

Här finns mera på ämnet:

 

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »