Lär ungdomar konfliktlösning via socker!

2016-10-15 10:13     2 Kommentarer    Kategori: Barn

Klubbor som konfliktlösning – något att slicka på istället för att slåss!

godisklubbor-3-kg

Här i Karlstad så jobbar ungdomsstödjarna med detta koncept som de tycker funkar bra och tänker fortsätta med. Det är via Räddningstjänsten som metoden används för konfliktlösning. Jag vet inte, att lösa koflikter med godis känns lite sådär. Att uppmuntra kopplingen mellan känslor och socker är något jag tar på ganska stort allvar och något jag absolut inte står bakom. Många av de överviktiga som jag hjälper och stöder lider just av sockerberoende där socker har/är varit en stor tröst i deras liv just vid jobbiga situationer, kopplad till känslor.

Jag tycker det är fantastiskt att något görs åt ungdomsvåldet, absolut. Men funderar på om det skulle finnas något annat än godis som lösningen. Det menas att fokuset byts ifrån hetsigt och argt till något annat, något sött att stoppa i munnen.

Målet är att ge ungdomarana en vuxen blid, därför skickat representater ut till skolrona i Karstad och introducerar denna metod. Jag kan tycka att just närvarande vuxna är det som är hjälpen, inte själva godiset! Faktiskt! Det behövs mera vuxna i skolorna, och framförallt på rasterna och under aktiviteter som biljard, när de spelar spel osv.

Vad tycker du? Är godis en lösning på detta?

Aftonbladet: Ger bort klubbor till ungdomarna för att stoppa våldet

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

2 Kommentarer + Kommentera

  • Tack… viktigt att lyfta fram tänker jag! 😉

  • Du är modig Monique, bra att du vågar uppmärksamma detta och flera andra känsliga ämnen!!

    Själv tycker jag det är fel med godiset i detta sammanhang. Finns så mycket annat att locka med och förenas kring! Varför inte locka med t ex streettennis eller låta ungdomarna bygga o spela stolptennis. Enkelt och hur kul som helst för nästan alla åldrar!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »