Kostintyg på skolmat

2015-09-12 8:11     Kommentera    Kategori: Barn

Min son skickade en länk till mig idag (underbara ungar jag har)… Den är inte helt ny men troligen fortfarande aktuell. Matfusket på facebook tipsar om hur man kan göra kring barnens skolmat.

10250340_597756330333009_6193645059484078761_n

Så gör du – Du kan kräva svenskproducerad mat i skolan

Vi vill dela med oss av lite tips. Det är märkligt att det gått så långt att svenskodlad mat anses som specialkost i skolan, men i jakten på billiga upphandlingar blir det ofta maträtter som rest många varv runt jorden innan de landar på elevernas fat. Vi har fått många frågor sedan vi postade tidigare idag om föräldrarna som fått igenom att deras barn ska serveras svenskproducerad mat i skolan. Föreslå att maten ska tillredas för hand på plats, och varför inte ekologiskt?

Gå till din kommuns hemsida, tanka hem en blankett för specialkost. Fyll i den – som på bilden – och påpeka att du av etiska skäl vill att ditt barn ska serveras endast svenskproducerad mat. Finns det inte någon blankett, skriv ett personligt brev.

Får ni ett nej av kommunen, stå på er, bilda föräldragrupper driv frågan vidare och kräv en bättre kvalitet på era barns måltider. Det är som välkänt att vad man äter är vad man blir, våra barn är vår framtid och de behöver en näringsrik och äkta mat för att kunna bli sina fulla potential.

Den undermåliga maten serveras bara så länge som ingen ställer frågor och sätter press. Vi har fått många insändare från föräldrar som lyckats skapa förändring genom att stå på sig.

Lycka till! Det här är en viktig fajt för hälsa och välmående, vi är på er sida. Återkoppla gärna vi sprider gärna goda initiativ och exempel.

Allt gott

Matfusket

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »