Höga mängder med kolhydrater till bebisar

2014-06-23 7:09     7 Kommentarer    Kategori: Barn

Jag var och handlade! På barnmatsavdelningen hittade jag stora kampanjer för bebismat eller mellanmål… Jag ryser!

20140623-070536-25536746.jpg

20140623-070536-25536464.jpg

Den ena är majskrokar, den relativt nya o populära bebischipsen. Med hela 84g kolhydrater!!!

Den andra eko smoothie på 100% frukt, men allt detta socker???

20140623-070824-25704778.jpg

20140623-070824-25704523.jpg

20140623-070825-25705016.jpg

Otäckt skrämmande!
Känner du någon som går på detta?
Många föräldrar går i tron att de gör så bra och hälsosamma val till sina småttingar! De som kan påverka tror jag är BVC. Men först måste sjukvården inse hur kost är kopplad till hälsa!
En lång väg framför oss…

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

7 Kommentarer + Kommentera

 • Nej nu blir jag på riktigt arg och upprörd! Hur fan tänkte du när du gjorde den där uträkningen på majskrokar? Det är ju knappast så att majskrok väger 100g, det väger ju inte ens en hel påse! Jag hade en svår graviditet, en svår förlossning och en väldigt jobbig start! När jag kom hem från BB och var åter i vardagen drabbades jag av förlossningsdepression, till råga på allt detta så hade jag en 3 åring, ett företag, jag skulle sköta hemmet, städa, tvätta, handla, betala räkningarna, sysselsätta storebror plus alla andra måsten. Utan dessa underbara barnburkar så hade jag inte fått vardagen att gå ihop! Jag tror att du helt uppriktigt fått någonting seriöst om bakfoten, dessa barnmatsburkar är idag väldigt bra och innehåller alla vitaminer och mineraler barn behöver!

  Det är såna människor som du som gör att pressen (framför allt på nyblivna föräldrar) ökar och det är såna som du som gör att risken för depressioner ökar! Framför allt när såna som du får föräldrar att tro att dom ger sina barn dålig mat bara för att dom inte lagar den själva och går miste om en massa viktigt som inte finns i den maten man lagat själv!!

  Nej fy säger jag bara!

  • Hej… Ber om ursäkt om du känner dig träffad. Inlägget var ej riktad personligen till dig.
   Mina barn fick oxå välling o barnmatsburkar o min äldsta fyller 21 idag. Han blev stor han med, önskar bara att jag hade mera o bättre kunskap när de var små. Alla gör ju sitt bästa utifrån sina egna förutsättningar.
   Lycka till framöver. Det blir säkert bra hur du än gör.
   Hälsningar…

 • Som sagt, så mycket socker till de små barnen! Hela tiden ska de ha frukt och purér:-( inte konstigt om de blir sugna på sötsaker. Men men 28 gram för en hel påse majskrokar blir inte mycket. De äter inte mer än 10 st per gång:-)

 • En påse majskrokar väger 35g. Om det är 80g kolhydrater/100g majskrokar blir det inte många gram kh per majskrok. Bättre än ett smörgåsrån, och bra underhållning. Tummen upp för KRAV-märkt dessutom.

  • Det blir iallafall 28gr for pasen.

 • BVC uppmanar föräldrar att ge sina barn industrimat. Flera nära vänner och nu min lillasyster har berättat om att BVC säger att hemlagad mat inte innehåller tillräckligt mycket järn. En kompis som är sjuksköterska blev mycket upprörd när hon hörde att min syster gör egen barnmat. “Vet hon inte att hennes barn kommer att få järnbrist!? Det är inte tillräckligt med järn i hemlagat!”
  Just det där med järnbrist är något som verkar tas som argument FÖR industrimat MOT hemlagat. Industrigröt är något som BVC gillar särskilt mycket.
  Min syster som bara gett sina barn ( 2,5 år och 6 månader gamla ) hemlagad mat, har upprepade gånger fått kritik. Tillslut föll hon för pressen, hon vill såklart vara en bra mamma, och köpte den järnberikade industrigröten. Jag läste på innehållsförteckningen och blev mörkrädd. 13% totala sockerarter, bla maltodextrin. Det ansågs lämpligt till en 6 månaders bebis som extra kvällsmål efter amning.
  /Ledsen moster 🙁

  ps syrran har dessutom fått höra att hennes då 6 månader gamla bebis var för tjock, trots att BVC visste att han fortfarande helammades…

 • Vet många föräldrar som ger detta och tror att det är nyttigt. Frukt är ju nyttigt?

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »