Hälso milkshake till barnen

2020-04-24 9:03     2 Kommentarer    Kategori: Barn

Hälsoalternativ är alltid mitt prio när jag vill erbjuda barnen npgot att äta eller dricka.

Igår var det sommarvärme o vi på förskolan är ute stora delen av dagen. Så jag la frysta jordgubbar i en kanna med mjölk o ställde i kylen ca 20 minuter. Med stavmixer mixade jag bären släta.

Barnen tyckte det var supergott och ville ha mer och mer. Det är ju ganska enkelt att piffa till nyttigheter och erbjuda alternativ som funkar.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

2 Kommentarer + Kommentera

 • Hej Monique,

  Hittade just hit när jag letade efter inspiration för att komma igång med LCHF. Din historia kunde vara min…så många försök att gå ned i vikt med VV m fl lågkaloridieter genom åren, bara för att bli tjockare och tjockare…samtidigt som läkarna skakat på huvudet och sagt att jag måste fuska eller inte motionera tillräckligt.
  På Dietdoctor läste jag om andra fällor som sötningsmedel och lightläsk som tydligen inte bara kan trigga sötsug utan också höja insulinutsöndringen. För att inte tala om frukt som VV rekommenderar som mellanmål…
  Så det här med LCHF verkar vara en ren vetenskap och det är därför tur att det finns människor som du som inspirerar andra och delar med sig av sina erfarenheter.
  Jag ser att du har skrivit en “bönbok”. Jag har tidigare läst Lars-Eriks Litsfeldts bok på samma tema. Många LCHF-förespråkare anser däremot att bönor inte hör hemma i en lc-kost.
  Förordar du också bönor för viktminskning? Men om man äter enligt LCHF och lägger till bönor, kan man då tala om LCHF eller kallas kosten något annat då kolhydratinnehållet blir högre? Jag bryr mig egentligen inte om vad kosten kallas, men är lite nyfiken på varför ett fåtal LCHF-förespråkare förordar bönor men däremot inte annan kolhydratrik mat.
  Dina böcker verkar för övrigt otroligt inspirerande, såg att de finns både på Fokus och Adlibris så ska definitivt investera i dem:-)
  Christine

  • Tack Christine!
   Bönor kan funka bra ihop med LCHF. Gå gärna in på fb-gruppen Skönaböna som jag har, där hittar du massor om bönor och kosten.

   Hälsningar Monique

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »