Är barnen de bästa (godis)kunderna?

2016-09-01 8:20     1 Kommentar    Kategori: Barn, Hälsa & Sjukdom, Socker & Sötning

Nyligen var jag med på klassresa till Daftö camping. Himlans trevligt…
EN sak jag ändå reagerar starkt på är den sjukliga mängden godis till försäljning i en sån otrolig liten butik på campingen (som ska ha lite av allt, från kaffe till krabbfiskehink). Men någon “liten” mängd godis verkar de ha missat. Jag funderar på vem eller vilka är de största godiskunderna? Är det barnen som får en tjuga här och där för att springa till kiosken och köpa godis som är de stora kunderna, eller är det föräldrarna.

Allt godis i denna butik var strategiskt placerat sist i butiken, alltså längst fram vid kassorna och utgång. Allt detta socker och godis som barnen så lätt får tillgång till (inte alla, men många)! Tror vuxna att de gör barnen en tjänst, att man får (billiga) snabbpoäng i snällhet genom att tillåta och erbjuda dessa sockermängder.
VAD är det som gör att det säljs så offantligt mycket godis?

Godis är inte bra! Cancer lever på socker! Dagens moderna välfärdssjukdomar är kopplade till kostvanor och socker! Flera människor dör av kostrelaterade sjukdomar idag i världen än vad som dör i olyckor eller våldsbrott! Och ändå ska vi vara ‘snälla’ genom att ge barn godis och godispengar. Snälla??? Långt ifrån! Det är ansvarslöst och egoistiskt (pluspoäng och populäritet) att mata barn med socker.

Ge istället tid och upplevelser till barnen – DET kommer de att tacka för senare i livet! <3

Save

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

1 Kommentar + Kommentera

  • Jepp undra hur det sett ut om det slutat sälja godis överallt?

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »