Godis bör ej serveras på förskolan!

2014-04-03 16:05     4 Kommentarer    Kategori: Barn

20140403-120258.jpg

Igår la jag upp ett inlägg om Lena där hennes barns förskola efterlyste påskgodis och påskmust. Idag skrev Lena ett svar på den uppsatta efterlysningen.

Godis och läsk bör ej serveras på dagis! Frukt och ägg mm är bättre för alla /Frejas mamma!

Toppen tycker jag att Lena agerar och säger ifrån. Det är inte ok tycker jag heller att förskolan serverar barn läsk och godis. Det är upp till föräldrarna. Förskolans ansvar är att servera näringsrik mat. Punkt. Och en pedagogisk verksamhet. Finns mycket annat att hitta på som har med påsken att göra. Dessutom tycker förslaget om ägg var toppen! Tänk var kul för barnen att kunna måla varsitt kokt ägg på dagen som de sedan får skala och äta av på mellanmålet! Det är ju toppen det! DET är mera kul än att äta godis!

Heja heja ni föräldrar som tar tag i konstfrågorna på förskolor och skolor!

Följ gärna @lenalast på instagram!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

4 Kommentarer + Kommentera

 • Tack Monique för all den fina kunskapdkanalen du sprider.

  Min son ska börja hos dagmamma snart och jag vet inte än hur Maten ser ut men jag läste en folder från slv och jag känner i hela kroppen att det känns fel.
  Hur stor rätt har jag att påverka?
  Vad kan jag ställa för krav mer än att försöka påpeka näringsinnehåll?
  Jag anser inte att barn ska vara utan kolhydrater men jag tycker inte dom ska äta bröd och pasta flera ggr/dag.
  Hirs, quinoa och Rotsaker är bra alternativ med MER näring.
  Kanske tar jag ut nåt i förstått men jag undrar ändå hur mycket man kan påverka?

 • En del är så allergiska mot ägg att de inte kan vistas i ett rum där du precis knäckt ett ägg… Så jag tycker nog att vi kan anpassa oss där… Bara som en liten nylansering i debatten.

 • Jobbar själv på förskolan och håller helt med, godis och läsk hör inte hemma där! Dock får vi även vara restriktiva gällande ägg pga äggallergiker. Men det finns mycket annat att bjuda på, det är bara att använda fantasin 🙂

  • “Dock får vi även vara restriktiva gällande ägg pga äggallergiker. ”
   Det kommer alltid finnas barn som är allergiska mot olika saker på ett dagis, detta behöver inte drabba alla barn, de som är allergiska mot ägg behöver inte äta det och kan få något annat. Ska man vara restriktiv mot alla saker saker barnen är allergiska mot kommer de inte få något att äta. Anpassa det efter det enskilda barnet istället.

   Socker är alla människor “allergiska” mot.
   Det gör oss sjuka.

   Det har skett en del förändringar i förskole-, skol-, äldrevårds- och sjukhusköken men det är en lååååång väg kvar och jag tror att personalen har en stor del i det och ett stort ansvar i det.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »