Glass och festis i skolan! Är det ok?

2014-06-04 7:10     4 Kommentarer    Kategori: Barn

g1-300x161

I min dotters klass får vi föräldrar veckobrev. Jag blev något upprörd när jag nyss läste den inför denna vecka! Kommunen har nyligen gått ut med att socker, godis, saft, juice osv ska ej serveras i skolan. Hur får man ihop detta då?

Klippt ut från veckobrevet:

skolglassj

 

Roligare om pengarna hade använts till en gemensam aktivitet eller något nytt spel till klassen! Vad ger detta för signaler! Dessutom vill inte jag att min dotter ska äta glass och festis flera ggr i veckan! Uppskattar dock att få reda på det, fast hon berättade själv att de även fått glass på fritids under veckan!

Och detta, som gäller samma nämnda utflykt som ovan:

skola matj

Korv och festis är alltså den näringsriktiga lunchen som skolan SKA erbjuda! Något stämmer inte. Visst, grillat korv, men det går att ta med andra tillbehör som grönsaker, vatten, ost, frukt! Gissar dessutom att korven inte är av den mest köttiga eller bästa kvaliteten!

Eller vad säger ni? Överreagerar jag?

 

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

4 Kommentarer + Kommentera

 • Har precis kommit hem från en utflykt med f-1or fick med korv och bröd och festis till inte ens en grönsak till under all kritik. Synd att inte folk förstår vad de gör sina barn somm tillåter detta.

 • Korv med bröd och festis hör till vanligheterna även i vår skola, när barnen ska på utflykt och äta lunchen utanför skolområdet.

  Glass får de på skolavslutningen men i övrigt endast om något barn/förälder bjuder pga födelsedag el dyl och det blir väldigt sällan.

  Att använda pengarna till glass på utflykterna tycker jag var en otroligt dålig idé!! Mycket bättre att köpa in nya leksaker till barnen t ex.

 • Det är ju inte varje vecka de ska på utflykt antar jag. Dessutom finns det ju möjlighet att skicka med egen mat – gör det om ni tycker att det känns bättre.

 • Håller med dig, det kokar i mig när skolan inte vet bättre. Jag vill själv bestämma när och hur ofta mina barn ska äta/dricka sötsaker. Sen klagar personalen på att barnen varit stökiga…konstigt!!! Bagetter på VITT bröd med saft (festis) brukar vara det mina barn har fått på utflykter. Skönt är det att föskoletiden är över för mina barn då föräldrar tog med tårta varje födelsedag. Blev tårta varje vecka långa perioder. Sen när helgen kom kändes det som veckodosen socker redan var förbrukad.

  Jag har iaf anmält att mina barn ska äta glutenfritt i skolan nu. Jag fick genom det utan läkarintyg, litet framsteg 🙂 Glutenfria maten är tyvärr inte alltid den bästa heller vad gäller näring, fett och protein…men vi slipper iaf vetet.

  Fortsätt reagera, för våra barns bästa <3

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »