Förskolemässa i Nacka
Igår var jag på förskolemässa i Nacka… Det som jag upplevde mest intressant var en förskola som har egen kock och köper endast ekologiskt och närproducerat mat! heja heja! Det gör egen muusli till barnen, serverar mycket bär och ger fullfeta produkter. Man fick även smaka på deras muusli (jag avstod dock även sånt) men tror absolut att det är ett bra val till naturlig och fet fil för barnen! Alla andra förskolor bjöd på godis eller bullar (på utställningen alltså)!
Föskolan med ekologisktänk hade en duktig ung kock, med ‘nytänk’! Hon ville dock att barnen skulle iaf äta GI så att de fick energi – men det är ok tycker jag! Resten var ju så bra! Lyxigt med egen kock, det vore drömmen det på vår förskola men är inte hållbart ekonomiskt på en sådan liten förskola tyvärr…
Det var en dam i publiken som ifrågasatt att det användes full feta produkter och menade på att barnfetman bara ökar och att vi skall lyssna på livsmedelsverket! Tror ni jag kunde vara tyst då? 🙂
Ja tack till mera bra kockar i förskolor och skolor! Ja tack till mera ekologisk tänk! Ja tack till bra basvaror i maten! Eller hur!?