FARLIGT med LCHF för barn med diabetes!

2016-04-07 23:01     Kommentera    Kategori: Barn, Hälsa & Sjukdom

Enligt läkaren, Gun Forsander, så är det uppenbart (på vilket sätt?) att barn med diabetes (alla?) mår dåligt när de äter strikt lchf kost (alltså mjöl, gluten o sockerfri kost)! Barnen, enligt Gun Forsander, växer inte som de ska och hon säger att barnen blir trötta, svaga och att de kommer inte in i en normal pubertet!!!

svd_600_256

Bild: TT

Jag undrar vad hon baserar detta utlåtande på? Enligt vem/vilka är det uppenbart, och hur? Mår alla barn med diabetes dåligt? Hur vet hon det och på vilket sätt och enligt vem? Vem säger att de inte växer? Är det alla barn som äter LCHF och som har diabetes som inte växer? Hur har det mätts?
Hmmm! Absolut något att ifrågasätta!

Menar denna läkare att barn med diabetes som undviker socker, gluten och stärkelse (just de sakerna som påverkar kroppen och diabetespatienter sämst) skulle må bättra om de istället åt detta? Um… Undrar hur hon tänkte här?

Svenska Dagbladet: LCHF farligt för barn med diabetes

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »