Enkel utbildning kan rädda ett liv

2012-03-20 21:23     Kommentera    Kategori: Barn


Idag har jag varit på kurs/utbildning – Barn livräddning. Trygghetsutbildarna ansvarar för kursen och den var toppen!

Cissi som höll i kursen var både kunnig, rolig och pedagogisk. Jag har gått denna kurs ett antal gånger (vart annat år) då jag jobbar inom förskolevärlden. Men denna gång var det verkligen överlägset bäst.Efter föreläsningen förra veckan med Mattias Ribbing, minnesmästaren, så blev jag imponerad av Cissis sätt att lära ut. Som hon själv säger, att siffrorna ger hon oss. 5 inblås, 30 kompressioner, 2 inblås, 30 kompressioner – @ 120/minut! Kom ihåg det om ett år när ett barn är medvetslös!!! Eller hur?

Utan hon gav oss verktyg (bilder), musik för att minnas dessa detaljer.

Och jag säger det – denna kurs borde ALLA gå! För rätt som det är så sitter du med din bästa vän, barn, mamma, whatever – och de sätter i halsen, eller blir medvetslösa – man har 3 minuter innan hjärnan tar skada! Ambulansen in Sveriga tar i snitt 11 minter att nå fram. It’s up to you!En enkel kurs, på en halv dag som kan rädda liv. Att jag skriver om detta är endast för att jag anser att sånt här är viktigt, för oss alla.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »