Ekologiska clementiner i jul! BARA!

2015-11-29 19:37     Kommentera    Kategori: Barn, Hälsa & Sjukdom

Clementiner hör julen till, och är populärt här hemma bland mina barn. MEN tänk på att lägga det där lilla extra på ekologiska! Besprutade citrusfrukter kan vara mycket skadliga för oss…

satsumas

Bild: TT

Organfosfat används som besprutningsmedel till clementinerna, för att förenkla odlingsprocessen. Organfosfat kan vara skadligt för människor och foster!

Enligt Helle Raun Andersenl, ektor i miljömedicin, berättar:
– Organfosfat är ett insektsmedel som hämnar djurens nervsystem. Och även om vi inte är insekter så har det en effekt på oss, säger hon till Söndagsvisen och fortsätter:
– Det är viktigt att veta att fråga sig vilken skada organfosfat har på barn eftersom det påverkar centrala nervsystemet.

Ingen vet säkert hur farliga clementiner är – men en grundinställning bör vara att ta det lugnt med clementinerna i vinter. Särskilt när det kommer till små barn.

Helle Raun Andersen, lektor i miljömedicin, rekommenderar att man i så hög utsträckning som möjligt väljer ekologiska citrusfrukter.

Så ta till er och njut av bättre val!

Lajkat: Här är anledningen till varför du inte borde äta clementiner i vinter

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »