Detta ADHD medicin! Ny forskning

2019-08-15 11:35     Kommentera    Kategori: Barn

Jag har jobbat med barn sedan 1993, det är några år. Jag har bemött många barn genom tiderna med andra ord. Idag är det extremt många som får diagnosen ADHD, och jag skulle kunna skriva mycket om det. Min slutsats är att vi behöver bemöta barnen utifrån deras behov och förutsättningar. Jag anser inte att små barn ska medicineras med kemikalier och droger för att motverka ADHD, eller för att lugna ner barnet. Min erfarenhet är att små barn blir istället apatiska, tappar leklust, tappar matlust, och beter sig så som många vuxna (tyvärr) behöver att de ska bete sig, energilösa, subtila, apatiska och gör som de blir tillsagda utan någon diskussion! För mig är detta misshandel om något! (Det kan så klart finnas fall där medicinering är den enda utvägen, men då ska det verkligen befogad och visa tydligt att barnet med hjälp av medicinering beter sig som förväntat för barn i den åldern).

Ja denna medicin är inte att leka med! Bemöt barnet istället där den befinner sig, stöd o ta hjälp, använd resurser och låt barnet utvecklas utan att påverka deras hjärnor o kropp med kemiska preparat!

Så tycker jag! Och mer och mer forskning stärker detta.

Mat är en av de sakerna man ‘enkelt’ kag göra något åt och hjälpa sitt barn med adhd (jo, alla barn faktiskt) men det finns mycket forskning kring sockrets påverkan och effekt med barn med ADHD. Även så kan tillskott av Omega-3 vara till stor hjälp. Här finns också en del forskning som stöder detta. Mycket kan vi göra genom den mänskliga faktorn!

Forskning

Bara i dagarna har ny forskning släppt på ämnet där den starka ADHD medicinen påverkar barns hjärnor, men det gör den inte på vuxna. Det kan just va utifrån att barns hjärnor är under tillväxt och utveckling. Om något borde denna forskning göra att flera och framförallt läkare, tänker till innan barn matas med detta gift.

  I “Journal of Attention Disorders”, visade barnen i alla tre grupper en dramatisk förbättring, även om det tog cirka tre månader innan förändringarna kickade in.
Läkarna kunde även ge barnen betydligt lägre doser av Ritalin när det var kombinerat med fettsyra-tillskottet.

Radiological Society of North America

OMNI – Adhd-medicin påverkar hjärnans utvecling

Dagens Medicin: Läkare oroas över hög förskrivning av ADHD-läkemedel

ADHD-experter är köpta av industrin

Kan ADHD påverkas av en överkänslighet mot mat

Läs också:

Tillskott av omega-3 kan hjälpa barn med ADD och ADHD

Studie jämför fettsyratillskott med läkemedel: Barn med ADHD fick färre symtom och biverkningar

Forskning: Tillskott med fiskolja hjälper barn med ADHD

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »