D-vitamin och lättmjölk, standardmjölk då?

2012-03-05 13:27     Kommentera    Kategori: Barn


Ämnet är mjölk! Bla laktosintolerans, mjölkprotein, allergier osv.
Kanske återkommer till ämnet – för det är intressant. Vet ni att barn under 5 år är inte laktosintoleranta? Jag har inte hört det, här menas det att det är lite mode i laktosintoleranta produkter.

Det pratades om d-vitamin. Vi vet att lätt, mellan och minimjölk är berikad med d-vitamin. Detta för att det naturliga d-vitaminet försvinner när man tar bort fettet i mjölken. Jag gick in här och föklarade detta om d-vitamin berikningen. Många frågar om förskolor o skolor ska servera lätt eller standardmjölk.

Men dietisten lägger upp en overhead som visar att d-vitamin innehållet i standardmjölken är endast 0.02 mcg! Mot 0.45 mcg i alla berikade mjölksorter.

Jag ställde frågan direkt på kostdoktorn.se för att höra mig för om detta.
Tydligen har livsmedelsverket bestämt att man INTE ska d-vitamin berika standardmjölken. Varför???

I Finland så berikas all mjölk med d-vitamin. Vill Livsmedelsverket påverka oss att köpa de lätta varianterna genom att inte tillsätta d-vit i den feta mjölken!

Här kan ni läsa på livsmedelsvärket om d-vitamin

Vad tror ni?

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »