Bebisjuice – sämre än Coca cola

2011-09-11 23:26     Kommentera    Kategori: Barn

Denna juice finns för väldigt små barn¸ från 1 år.

Anledningen att den rekommenderas först från ett år är för att korken är så liten och kan vara farlig för barn under 1 år¸ innehållet är dock helt ok för barn under 1 år står det på deras hemsida!

Det som är mera otäckt är att den innehåller 11 gram kolhydrater per 100 gram. Vet ni att Coca Cola har 10.6 gram kolhydrater per 100 gram.
Squeezy har mer kolhydrater än Coca Cola!

På förpackningen står det:
?No junk: inga aromer och konserveringmedel¸ osockrad¸ 100% frukt?

11 gram kolhydrater är det samma som 5¸5 sockerbitar…
Men den är ju krav märkt så många tror säkert att det är ett bra val.

Juicen innehåller nästan bara socker. Och inte lite heller utan stora mängder. Dessutom knappt någon näring. Semper skriver på förpackningen att denna ‘dryck’ kan räknas som en fruktMÅLTID…

Det här anser jag är att lura både föräldrar och barn. Det är inte många gånger jag har sett en 1 åring med en coca cola flaska. Då tror jag att omgivningen skulle reagera¸ men med Squeezy är det säkert inte många som ens tänker tanken att det är så mycket socker som ges till barnet i dessa färgglade och ‘barnvänliga’ förpackningar.

Vad anser du är bra dryck för små barn eller större barn?

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »