BARNMATSBOKEN – Laga bra mat från början, kan förbeställas!

2014-04-01 16:00     5 Kommentarer    Kategori: Barn, Mina böcker

Nu så…

Den har gått till tryck!!!

image001

Jag kommer givetvis att sälja signerade kopior precis som med LCHF på riktigt och LCHF för hela familjen. MEN om du vill ha den utan signering så kan den förbokas redan nu på BOKUS.COM

Lite om boken:

Monique le Roux Forslund är kostrådgivare, Montessoripedagog, kokboksförfattare, 3-barns mamma, fitnessinsturktör, bloggare, företagare och delägare i en privat förskola sedan 1996.
Barn och kost är det Monique brinner för i livet. Monique är drivande och vet att det behövs planering och bra mat för att få en välfungerande vardag både i hemmet, med familjen och i arbetslivet. I dagens samhälle är det viktig med kvalitet och inte alltid kvantitet, både vad gäller matlagningen och tiden tillsammans.

Med den här boken kan du som förälder lära dig laga hälsosam, gärna ekologisk, mat för ditt barn från första början. Maten är enkel att fixa och förvara och ska inte ta all din tid. Du får hjälp med att hitta rätt genom djungeln av produkter och information vad gäller kost och hälsa för ditt lilla barn. Boken ger dig en introduktion till skonsam mat för liten kropp och mage, samtidigt som barnets näringsbehov tillgodoses.

Boken har en pedagogisk vägledning till naturlig mat som mättar, jämnar ut blodsocknivån samt  innehåller kostråd till dig som förälder.  Recept och tips från första smakportionen till ’äta-själv-metoden’  där allt ingår från recept på välling, gröt, puré och mellanmål till hela måltider och kalas- & picknickförslag.

Ta del av teorier vad gäller proteiner, vitaminer, fett och kolhydrater. Få reda på vad du bör undvika det första året och vad skillnaden mellan matallergi och matintolerans är. Gör matstunden till en välsmakande och härlig stund för dig och din bebis från den första tuggan.

Här får ni en liten smygtitt… Bilder är tagna av den kända matfotofrafen Magnus Skoglöf.

Kap2J

LammfärsJ

Bilderj

FlygandejJ

Monique_Miljö_0427_Preview

OM MIGjVAD SÄGER NI? FLIPP ELLER FLOPP?

Här kan den förbokas redan nu på BOKUS.COM (ej signerad 😉 )

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

5 Kommentarer + Kommentera

 • Åh äntligen!!! Den här boken har jag längtat efter länge. Min son fyller snart ett och jag har lagat så gott det går på egen hand, men har haft svårt att hitta idéer till mellanmål främst (men även mat som inte bara är långkok). Vårt ekologiska avocado-konto är högt:).

  Hoppas du har skrivit lite om gluten. Vi har inte gett nåt gluten alls, men vet inte om det ska introduceras (innan jag slutar amma?), eller om det är bäst att fortsätta glutenfritt och se vad förskolan har att säga om det när han ska börja där (fortfarande ett drygt år kvar till dess dock…). Storasyskonen har både fått välling och mackor när de var små men äter nu glutenfritt till 98% hemma, men äter allt i skola/förskola. Det känns lättare att slippa krångla med maten när man ska bort känner jag (ingen i familjen verkar ha magproblem av gluten), men vet som sagt inte hur jag ska göra med lilleman.

  Tack för en härlig blogg. Hoppas du mår bättre!

 • Jag har inga barn men tror att den kan bli hur “flippig” som helst och så härliga foton!:-)

 • Den här boken skulle jag önska fanns när vår dotter var liten! Tror det kommer bli flipp! 🙂
  Undrar bara om den mest är inriktad på väldigt små barn, eller är den också för större barn med recept som passar hela familjen?

  • Det är småbarnsmat, 6-18 mån, sen kan man så klart använda många recept utan att mosa osv och många är nog väldigt barnvänliga för lite större barn. Familjeboken finns redan ;)…

   • Tack för svar! Familjeboken har jag självklart redan 😉 Den använder vi ofta här hemma, mycket bra, lättlagade och goda recept tycker hela familjen!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »