BARNMATSBOKEN – Bland sveriges MEST sålda böcker igår!

2014-10-13 7:43     1 Kommentar    Kategori: Barn, Mina böcker

Vilken trevlig överraskning när jag såg att min BARNMATSBOKEN låg på Sverige topplistan över mest sålda böcker, över lag, igår! Wow!!!
mestsåldaj

nr2j

HÄR PÅ BOKUS kan du enkelt beställa BARNMATSBOKEN!

eller direkt här på min hemsida, och då får du den signerad! Toppen att ge bort 😉

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

1 Kommentar + Kommentera

 • Hej Monique!

  Tack för en jättebra bok! Jag har en fråga kring matning med puré kontra äta själv-metoden med matstavar som jag skulle bli glad om du kunde svara på.

  Vår son (vår förstfödda) som nu är drygt 6 månader har i ungefär 2 månaders tid (började tidigt p.g.a. avföringsproblem vid amning) ätit diverse lättsmälta puréer, till absolut största delen hemlagade. Han äter med god aptit och puréerna är otroligt mycket smakligare än burkmatsversionerna. Men jag skulle jättegärna låta honom börja med stavar som han kan suga och tugga på själv, som komplement till puréerna. Min sambo är dock ytterst tveksam på grund av kvävningsrisken hon ser som överhängande om det lossnar nån bit från matstaven, och säger hon får ångest över tanken att låta honom tugga själv på matstavar. Hon hade även diskuterat med rådgivningen där de sade att man nog kan låta honom suga på matstavar men att det är av yttersta vikt att inga bitar lossnar, vilket i viss mån stjälper idén med metoden, tycker jag. Låter som de på rådgivningen inte var direkt insatta i tekniken.

  I morse ville jag dock prova metoden och gav honom en gurkstav, som han verkligen tyckte om att tugga på, och den minskade sakta i storlek. När ena änden av staven började bli platt, efter att ha bitit och sugit på den i kanske 5 minuter, lossnade dock en lite större bit på ungefär en halv kvadratcentimeter, och tjejen kom direkt och grävde bort den från pojkens mun, efter att han hostat ett par gånger och hunnit lugna ner sig. Hon blev rätt upprörd av händelsen och sade att en sån här bit kan kväva honom, och att om det går så att han inte får luft på 4 minuter är risken för bestående hjärnskada stor, vilket förstås säkert stämmer. Hjärtat verkade ligga i halsgropen på henne under hela tiden han tuggade på staven. Jag tror inte alls att det var en så farlig nära-ögat-incident, och att han troligtvis hade svalt biten hel eller spottat ut den, då han snabbt rättade till situationen genom att hosta lite. Hur ser du på risken med att små bitar lossnar från stavarna, och vad säger din (och andras) erfarenhet av metoden om kvävningsrisken?

  Det verkar finnas så många fördelar med metoden att det skulle vara trist att lämna den på grund av rädsla för kvävning, om den risken i det närmaste är obefogad. Jag har svårt att se dig rekommendera metoden om det skulle innebära nån avsevärd risk.

  Mvh.
  Magnus från Finland

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »