Barn på LCHF mindre förkyllda
Här är ytterligare en familj som ger sina barn LCHF och de ser stor skillnad både på energi och sjukdom! LCHF är helt naturlig mat, och mat som barn verkligen mår bra av. Konstigt att det ska kritiseras och ifrågasättes hela tiden. Dock är bullar, glass, saft och godis samt pasta, smörgåsar och juice HELT OK! Hur tänker man då?
Hela artikeln: De har satt sina barn på LCHF diet
Vi äter ofta kött, cremefraiche och råa grönsaker till. Till exempel hemlagade köttbullar utan skorpmjöl med paprikastavar eller morotsstavar och körsbärstomater. Tyvärr vill barnen ofta ha ketschup till men jag märkte nyss att dom också tycker om ren tomatpure. Så nu tänkte jag inte köpa hem mer ketschup, utan laga egen. Också kavlis hamburgersås på majonäsbas har mycket mindre socker. Och den verkar duga lika bra som ketschupen. Den är ungefär det enda i färdigmatväg som jag köper. Och med en liten klick sås äter barnen nästan vad som helst. Jag önskar jag kunde laga egen! Majonäs är ju inte svårt.
Det är så roligt, mina barn får inte strikt lchf, de äter kolhydrater (bara jag som äter ganska strikt lchf i familjen), men de får nästan bara mat lagad från grunden med fullfeta såser.
Dottern föredrar stekt ägg eller äggröra till frukost, får hon bacon också är det jackpot.
Häromdagen sade jag att jag hade revbensspjäll, men inget “till”. Men det gjorde inget tyckte dottern, det räckte med spjällen, oliver och bearnaise till lunch!
Vissa barn känner nog vad som är bra för dem…
Här blir det verkligen ständig debatt. Jag tror att vi lchf-förespråkare måste jobba på att få motståndarna att se att det inte handlar om att ge barnen biff och bearnais och bacon tre gånger om dagen utan att det handlar om just det du säger; naturlig mat!