Barn, medicinering eller kost?

2013-01-10 11:55     6 Kommentarer    Kategori: Barn

Flera barn tar piller… En otrolig skrämmande utveckling!!!

Läge att hissa varningsflaggor

Barn medicineras bla för sömnproblem. Jag känner ett antal som medicineras för även ADHD! Och visst, jag kan förstå att i extreme fall så är det behövligt. Men då detta ökar, även diagnoser ökar, så är frågan hur mycket skulle inte barnen kunna bli hjälpta via kosten! Varför testas inte detta som ett alternativ???

Många barn blir ju faktiskt hjälpta via den kost de äter! Men skolorna vill inte höra om att ge barnen LCHF kost! Varför?

Jag som jobbat med barn i 20 år (oj, vad tiden går fort) har sett väldigt tydligt hur barnen påverkas av kosten. Nu har inte vi flingor på det sättet som förut, men barn som är redan aktiva får mycket starka energireaktioner, TURBOenergy, av mellanmål som innehåller flingor, sylt, pannkakor, oboy osv.

VAKNA UPP vill jag bara säga till kommuner och skolledningar! Vi kan faktiskt hjälpa barnen på ett mycket enklare sätt innan medicinering behöver sättas in!

 

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

6 Kommentarer + Kommentera

 • Jag kan bara stilla ge ett gott råd här. Läs Michael Håkansson nysläppta bok där finns alla svar vi behöver.
  http://www.kunskapskällan.se (med”ä” i webbadressen)

 • Skolorna lever i det förgångna. Men det finns åtminstone ETT kommunalråd häruppe i norr som föreslagit att barnen ska serveras riktigt smör/bregott och fetaste mjölken. En liten bit på väg…

 • Jag tycker att det är så sorgligt allt detta! Barn som hellre medicineras istället för att kolla vad man kan göra med kosten. Min dotter har fått migrän troligtvis, 10 år gammal. Nu råkar barnets farmor lidit av det hela hennes liv så det kanske finns lite arv oxå. Visst det är en glad tjej som är mycket igång och man får ibland bromsa henne och säga att idag tar vi en lekfri dag osv. Den dagen hon fick sitt värsta anfall hade hon varit i skolan,följt med kompis hem och kom hem halv sex och vad hade hon ätit, jo bara kolhyderater! Ris i skolan och morötter och smörgås på em. Inte undra på att hon får det jobbigt! Jag har blivit jättenoga med maten till henne. Basen är poteiner och fett sen får hon oxå ris och potatis dagligen men mycket mindre än förr. När jag införde detta så peppar hon inte haft ett anfall på länge! Inte ett ord om kost från sjukvården ang detta utan avslappning vad det som var prio ett för henne! Allergiska barns föräldrar får heller aldrig frågan inom sjukvården vad de ger sitt barn för kost!! Många ggr lutar det ju åt att ge dessa barn mera kolhyderater då de inte tål fisk, ägg, mjölk osv. Ser detta på nära håll hur barn får i sig mängder av ffa vetemjöl!!!! som fördärvar kroppen så när de är allergiska! Oj vad mycket jag skrev nu men man blir så frustrerad när sååå mycket kan göras FÖRST genom kosten fast många inte tror det spelar någon roll!!

  • Min son fick oxå sitt första migränanfall vid 10-11 årsåldern. Farmor har lidit i många år här med! Han är nu snart 20 och får fortfarande attacker, framförallt när han äter dålig mat (mycket kolhydrater) och stress. Inget kul med migrän, blää! Men kosten hjälper många med migrän! Trist när man inte får gehör från skolor och kommuner!

 • En jag känner som bor i Norge har ett “bokstavs”barn, hon fick direkt tipset om att utesluta framförallt socker, vitt mjöl och ge pojken fullkorn om han nu måste äta sånt hade läkaren sagt.
  Läkare sa att adhd mfl triggas av snabba kolhydrater.

  • Skönt med läkare som har förstått det hela! För få bara än så länge…

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »