Att skrämma upp föräldrar om LCHF!!!!

2016-02-27 8:07     2 Kommentarer    Kategori: Barn, Hälsa & Sjukdom

SONY DSC

Jag fick tips om en artikel som handlar om ett barn med diabetes typ 1 vars föräldrar äter och ger barnet LCHF kost. När jag lästa artikeln så kände jag spontant att det kan bara inte stämma!!!! Artikeln kommer från ‘Dagens Diabetes’ och känns rätt seriöst. Den handlar om ett barn på 8.5 år där föräldrarna söker sjukvård pga barnets tillstånd. Föräldrarna äter strikt LCHF och ger barnet samma kost (en självklarhet tycker jag!)…
Det slutar med att barnet blir tvångsomhändertaget och en utredning inleds… MEN i en extra text står det så här: Nedan patientfall är helt avidentifierat och fiktivt.

Fiktivt. FIKTIVT!!! Alltså påhittat… Då förstår jag varför siffrorna och barnets tillstånd inte stämde. MEN för en förälder som kandke inte är så insatt i LCHF så skulle detta lätt kunna skrämma vettet ur en!!! Fy skäms för den som skrivit artikeln… Nu är inte jag någon läkare, och kan ha fel i min snabba bedömning men jag får det inte att gå ihop.

Varför lägga ut något dyligt, dessutom under rubriken ‘Nyheter’? Vad är vitsen?… *ARRRRGGGGG!!!!*

Dagens Diabetes: Barn med typ 1 diabetes 8,5 år gammalt och LCHF-kost. Omhändertas enligt LVU

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

2 Kommentarer + Kommentera

  • Ja precis, det var just det som var poängen att det var fiktivt! De hittar på vilka dumheter som helst för att rädda sin egen prestige! Med LCHF förlorar läkarna knappast jobben, men ett visst mått av makt och auktoritet, och kanske vissa tjänster (de som utför gbp, t ex)..
    Fy!!!

  • Jösses! Det här var verkligen lågt. Vad syftet med inlägget är, känns inte så svårt att lista ut, ren o skär skrämselpropaganda o lite till. Bara en sån sak att skrämma med omhändertagande…….. Suck!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »