Allt mera barnmat har tillsatt socker

2015-02-10 10:46     3 Kommentarer    Kategori: Barn, Mina böcker

Att det finns en hel del socker i barnmat och mat för små bebisar är inte helt nytt. Men det lyfts fram mera, vilket är riktigt bra. Detta kan vi läsa om i en amerikansk studie som publicerats i PEDIATRICA Sodium and Sugar in Complementary Infant and Toddler Foods Sold in the United States.

För att söta barnmat så används koncentrerad fruktjuice. Koncentrerad fruktjuice räknas som en form av tillsatt socker. När det används juice så kan producenter skriva ‘inget tillsatt socker’ fast det innehåller en hel del socker via juicen.

barnmatsboken-laga-bra-mat-fran-borjan

Dessutom är svensk mat oftast lika söt som den amerikanska maten.

Forskarna menar att det är viktigt att barn äter mindre söt mat och att småbarn vänjer sig vid söta smakar och har då svårare att låta blir det söta senare i livet.

SJÄLVKLART är det bättre med hemlagad barnmat, och det kan gå både fort och vara enkelt… Massor med tips hittar du i BARNMATSBOKEN  både om pedagogiken kring matande och familjesituationer som bra och näringsrik barnmat från första tuggan.

För mera info om artikeln ovan så besök Ann Fernholms hemsida:

Ett sötare blod: Barnmat innehåller ofta en stor andel socker

BARNMATSBOKEN via bokus

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

3 Kommentarer + Kommentera

  • Hej!
    Jag undrar om man kan göra storkok på vällingen och frysa in den? Ska resa bort i fem dagar och vill underlätta för barnvakten samt för egen del.
    Är det något man ska tänka på tex om fettet, att man ska vänta med det eller hur ska man göra?
    Tack för en bra barnbok med massa fina recept 🙂

    • Hm, känns tveksamt. Skriv ut recept o instruktioner till barnvakten 😉

  • Tack för att du gör skillnad med din bok. Jag rekommenderar den till alla jag känner! Vill inspirera till bättre matvanor hos barn och lagar bara bra eko mat frpn grunden till min snart 7- månaders! TACK till dig!!!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »