Om Cosmos, den sockerfria förskolan

2017-11-14 12:55     1 Kommentar    Kategori: Barn

Som många av er vet så är jag förskolechef (förskollärare, Montessoriförskollärare & huvudman) på en fristående förskola i Karlstad. Vi jobbar utifrån Montessoripedagogiken vilket i sig är helt underbart. Barnet är i centrum och vi lägger stor fokus på barns inflytande och barnperspektiv samt barns perspektiv.

Cosmos har varit en sockerfri förskola i ca 6 år. Vi har inget socker, inga bakverk (endast undantag är till Lucia). Vi har bara naturella och fullfeta produkter och i största mån ekologiska råvaror. Inga fruktjuice, knappt frukt men mycket bär. Vi serverar vatten till måltider och fullfet mjölk till mellanmål och frukost samt ibland rooiboste för de som vill ha det. Mycket ägg, surdegsbröd, pålägg, ost mm. Vi gör vår egen granola och har ofta smoothies gjorda på bär och yoghurt och grädde. Vi är stolta över vår kostpolicy.

Cosmos har nu precis startat ett instagramkonto: cosmosmontessoriförskola där jag tänker lägga upp lite kring hur vi jobbar med barn, om vår kostpolicy samt annat spännande kring barn och utveckling. Har du barn, är nyfiken på Montessori eller vill bara få en inblick så gå gärna in och följa oss där.

 

 

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

1 Kommentar + Kommentera

  • Detta låter helt fantastiskt! Önskar att jag kunde ha mina barn på denna förskola. Ver du om det finns något liknande i Göteborg?

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »