Har barn “socker”-fördomar?

2017-03-09 11:15     1 Kommentar    Kategori: Barn

Barnen på min förskola får ekologisk blåbärste ute i snön! “Mera” ropade de sen!


Bort med sockerrikt o’boy/chokladmjölk och in med hälsosamma alternativ. Det gäller inte bara dryck utan även annat. Här på min förskola har vi surdegsbröd (rågkuse), alltid naturell yoghurt (rysk yoghurt), kokta ekologiska ägg, vatten, ibland mjölk, bär och smoothies, äggröra.

Det är inte barnen som har fördomar om mat och alternativ och det är inte de som protesterar, det är oftast de vuxna allmänt, som har fördomar om vad barn ‘tycker om’ och ‘äter’. Genom åren har vi haft ett antal föräldrar som vill ‘varna’ för att deras barn kommer inte äta naturell yoghurt eller surdegsbröd. Men här äter barnen gladeligen av det vi erbjuder.

Det är otroligt vanligt med o’boy/varm choklad inom förskolor och skolor – det kopplas många ggr ihop med tankar om vad ‘mys’ är. Vi vuxna behöver i många hänseenden tänka om och lära oss att det finns betydligt bättre alternativ för barnen som inte är så sockerrika.

Nedan är bild på dagens mellanmål, iaf tillbehören! Hallon- & kanelmos med lite äpple. Recept kommer… Barnen bara älskar detta – det är ingen som ens frågar efter sylt eller ‘vanlig’ äppelmos.

Vi kan göra skillnad, vi kan få till förändring i kost och hälsa – VISA BARNEN VÄGEN!

Save

Save

Save

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

1 Kommentar + Kommentera

  • Yeeeah!!!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »