Belöning eller ej?

2016-03-03 11:05     Kommentera    Kategori: Barn

Både förkylning i kroppen och nysnö utanför dörren så piggnar jag till med lite vårblommor. Och tulpaner… De är ju så vackra!

När det kommer till belöning och nytänk så har jag lärt mig tänka om. Förut så kopplade jag många ggr belöning till att unna mig något gott att äta. Det är jag värd. Så tänkte jag många ggr. Om jag hade presterat, om jag hade tränat, städat, hjälpt till, fixat, klippt gräset – you name it – så fanns det en anledning att belöna mig själv.

Idag belönar jag aldrig med något att äta. Det tog tid att lära mig det här. Tänka efter, öva, göra!

Idag belönar jag mig med annat… Blommor, känslan bara kan också räcka som belöning, en tidning, en resa.

Det här är även viktigt när det kommer till barn och belöning. Tänk vad vanligt att se och höra (och göra): -Åh vad du var bra nu hos läkaren när du fick din spruta, nu ska du få bullar o festis på cafeet.
Söker barn belöning tro? Eller söker de uppmärksamhet eller de flesta ggr så söker de inte alls utan är nöjde med det de har genomfört. Vi vuxna vill många gånger lägga in vår värdering i saker barnet gör. Tänk efter och öva på att ej koppla belöning till mat, det kan vara ett mycket viktigt steg i ditt barns liv för att hjälpa undvika framtida ätstörningar…

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »