Barn fetmaopereras för psykproblem!

2013-11-19 16:10     2 Kommentarer    Kategori: Barn, Hälsa & Sjukdom

20131119-121340.jpg

Jag läste idag i den lokala tidningen NWT om barn som har fetmaopererats men som egentligen led mera av psykproblem! Problemen fanns ju kvar och utan rätt stöd har lätt till djupa depressioner och självmordsförsök. Jag undrar hur vården tänker? Och flera operationer, ett nytt projekt, väntas…

Hur kan fetmaoperationer vara lösningen???

20131119-121352.jpg

20131119-121400.jpg

Enligt Torsten Olberg är självkritisk och säger: -De fick inte det utökade stöd de borde ha fått. Och med facit i hand borde vi kanske inte ha opererat några av de allra sköraste.

20131119-122533.jpg

 

 

Torsten Olberg är överläkare på Sahlgrenska universitetsjukhus och han leder studien. Nu har det gått 5 år och och alla har minskat i vikt. Insulin, glykos, blodsocker och blodtryck har förbättrats. Den mentala livskvaliteten ökade också på gruppnivå står det i NWT. MEN några av ungdomarna mådde dåligt. Två försökte ta livet av sig, en annan uppvisade självskadebeteende, medan andra drabbades av depressioner eller ångest. Missbruk av alkohol eller andra droger förekom också. Enligt Torsetn Olbers drabbade detta ingen som hade varit fullt frisk före operationen så läkarna tror inte det var operationen i sig som utlöste problemen utan att de fanns där från början.

Så frågan är varför läkarna lät psykiskt instabila ungdomar genomgå en så pass omvälvande operation?

Ut med mera info om kost och hälsa, på ett hälsosamt sätt och mera stöd till ungdomar som har behov av psykisk stöd!!! Som sagt… en förändring MÅSTE ju till! Vem kan vi påverka när inte politikerna vill hellre lyssna och livsmedelsverket blundar vidare för föråldrade och felaktiga kostråd!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

2 Kommentarer + Kommentera

  • Jag har en f.d arbetskamrat som heller aldrig borde ha blivit opererad. Hon hade då redan psykiska problem och odiagnosticerad ADHD. Nu är hon visserligen normalviktig, men ser ut som ett vrak. Hon har, efter att ha brakat igenom ordentligt fått hjälp och medicin för sin ADHD, men människa lär hon aldrig bli. Precis som alla andra jag känner som opererats så äter hon precis som förut och inte är det LCHF inte!

  • Det var samma artikel i Upsala Nya Tidning idag! Hemsk läsning!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »