Fokus på sött

2012-11-05 11:29     13 Kommentarer    Kategori: Barn, Hälsa & Sjukdom

Överallt ser jag kakor, cupcakes, kex och godis. Inte prata om allt läsk, saft, juice och sötade smoothies (nyttiga?)… Det är mycket fokus på socker och sött, kolhydrater.

Det som skrämmer mig är att det är så accepterat! Inte många ifrågasätter. Barn och vuxna äter detta dagligen och tycker att det är både ok och normalt. En del av dagens kostintag.

Men vad händer med kroppen? Vad händer med barnen? Vilket budskap för vi vidare till våra små? Hur kommer deras hälsa att se ut?

Jag blir verkligen skrämd här när jag ser allt skräp som folk och barn äter, och så ofta. Vad blir det för resultat så småningom tro?

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

13 Kommentarer + Kommentera

 • Annars kan man ju fråga Björn Ferry varför han gått över till lågkolhyderats kost med tanke på att hans bror inte haft flera återfall av sin cancer efter att ha slutat med socker och stärkelser! Det är övrigt inget nytt att cancer celler lever på socker!!!!

 • Min kommentar låt Erik vara han kan inte någe om detta förstör inte hans liv. Med att Livsmedelsverket vet vad de pratar om. Hoppas han slipper uppleva hälsoproblemen själv i allafall. Men risken för prostatcancer kanske han skall läsa på lite om. Kolla hur man behandlar de flesta av cancer patienterna i Tyskland och vilka kostråd som de oftast rekommenderar och vilken skillnad de fått på behandlingar… Lycka till Erik och kolla om Livsmedelsverket har någon blogg 😉

 • Håller med Lena B: Förfasar mig ibland över hur barnfamiljer slänger upp godispåse efter läskflaskor, chipspåsar och kakor… Och så står man där med sina paket bacon och smör, hehe! Kontrasten är stor då, och det är säkert ett ömsesidigt tänkande från båda håll: “vad OSUNT! De DÄR kommer få cancer så det bara skriker om det” 😉

 • Bli inte skrämd tänk att för inte så länge sedan var jag en av dom. Kunskap är vad alla behöver och det är ju vad du gör sprider kunskap 😉 Många människor mår inte bra av olika anledningar och alla vi som har tröstat oss med att äta socker-kolhydrater vet att hjärnans belöningssystemet gillar just sådant 😉 utan kunskap kan man inte ändra ett invant beteende.

 • Cancer blev väl nyligen den vanligaste dödsorsaken i världen om jag minns rätt. Cancer lever på kolhydrater.

  • Allvarligt talat… “Cancer lever på kolhydrater”. Vilken humbug! Är det såna här sanningar ni religiöst upprepar för er själva och varandra? Känner ni er skyddade från all världens ondska med hjälp av bacon och smör? Jesus, det är så man baxnar…

   • Måste instämma i att du bör nog läsa på lite; det finns en rad cancerformer som kan diganosticera med inmärkt glukos och PET, just för att de använder glukos som sin primära energikälla, dessa cancerformer kan dessutom svältas för för mer framgångsrik behandling. För mer än 80 sedan beskrev Otto Warburg hur vissa cancerceller använde glukos som favoritföda.

   • Allvarligt talat…läs på lite innan du uttalar dig så spydigt
    Vad gör du på den här bloggen öht?

    • Ja, vad gör jag på en blogg öppen för allmänheten som kungör massa tvärsäkra halvsanningar eller rena stolligheter åt alla håll och kanter..? Det kan man onekligen undra… Mest av allt är jag väl här för att roas, men också för att irritera mig. Ni får stå ut med att inte alltid vara helt oemotsagda, helt enkelt.

     • Det finns ju förstås annat man kan äta än bacon och smör, men det måste du ju ha förstått. Det ligger ju, som ovanstående kommentarer nämnt, sanning i att cancerceller göds av socker och stärkelse. Så tvärsäker halvsanning och stollighet, nja.
      Läs på, roas, lär dig- absolut, snälla! Men sitt inte och bli irriterad utan ta det lugnt och skippa spydigheterna.

 • Huff huff huff, jeg ser diabetes 2 bli en barnesykdom :/ med alle de negative følger det har for kroppen…nei, gjenninfør lørdagsgodis om man absolutt MÅ spise noe søtt!

 • Eller hur! Jag hamnar också i den paniken ibland när jag står i kön i matbutiken och ser vagnen både framför mig och bakom mig full av 2 liters läsk, stora helggodispåsar, färdigsåser, bröd, bröd och bröd, flingor osv. Det finns många kundvagnar som inte innehåller ett enda livsmedel UTAN kolhydrater och jag får också panik eftersom det anses fullständigt NORMALT!

  Hoppas du har en trevlig resa för övrigt!

  • Det är knappast “panik” du känner. Du känner dig helt enkelt överlägsen och upplyst. Så brukar det vara. Man älskar att förfasas över andra människors val och prioriteringar. Skönt när man dessutom kan dela sin känsla och övertygelse med sina meningsfränder. Det är rätt roligt att se detta beteende här på Moniques blogg i var och varannan kommentar.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »