LCHF semlor på semmeldagen
Görgoa LCHF semlor – wooow!
6 st
3 dl kikärtsmjöl
1 dl mandelmjöl
1 dl sötströ eller björksocker
1 tsk karedemumma, malen
2 tsk bakpulver
3 msk fiberhusk
1 nypa flingsalt
3 äggvitor
1 ägg
2 dl kokande vatten
1 msk äppelcidervinäger
1 tsk vaniljextrakt
Fyllning:
Inkråm från bullarna, gröpa ur från mitten
2 dl mandelmjöl
1 dl vispgrädde
0.5 tsk vaniljextrakt
2 droppar bittermandelarom
3-5 droppar stevia
Topping:
Vispad grädde
Mandelmjöl
Gör så här:
- Värm ugnen till 180°C.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Koka upp vattnet och häll i vinägern.
- Med elvisp blanda det torra medan du häller i vattnet med vinägern, äggen och vanilj.
- Blöta lätt händerna med kallt vatten och rulla 6 stycken bullar (eller 8 mindre).
- På bakplåtspapper på en ugnsplåt fördela bullarna på plåten.
- Grädda längst ner i ugnen i 40-45 minuter.
- När de sedan har svalnat, gröp ur innanmätet och blanda ihop med övriga ingredienser till fyllningen.
- Fyll hålet i bullen med fyllningen.
- Vispa grädden och spritsa eller skeda upp på bullen och avsluta med locket och strö över mandelmjöl.